پولنیوز ، نشست تخصصی راهداری زمستانی امروز و با حضور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برگزار شد.
در این نشست تخصصی که در محل سالن اجتماعات اداره کل راه و شهرسازی استان تهران و با شرکت اغلب مدیران کل راه و شهرسازی استانهای کشور، برگزار شد، موضوع آماده سازی تجهیزات راهداری برای فصل سرما و آمادگی راهداران برای ارائه خدمات به مسافران در جادهها مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست که دیدار اول برخی از مدیران کل راه و شهرسازی استانها با رئیس جدید سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بود، داود کشاورزیان اظهار داشت: امروز جایگاه راهداری باید به طور جداگانه و به قوت خود باقی بماند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اضافه کرد: هر یک از دو بخش حمل و نقل جادهای و راهداری باید به کار خود به طور مستقل ادامه دهند و این دو در یکدیگر ادغام نمیشوند و هر کدام از این بخشها سابقه طولانی دارند و باید مدیران هر دو جنبه را در نظر بگیرند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آغاز عملیات راهداری زمستانی از 15 آذرماه، اظهار داشت: راهداری یک وظیفه حاکمیتی بوده و دولت مکلف است که جادههای دارای ایمنی بالا و به دور از خطر را برای مردم فراهم کند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه بیش از 220 هزار کیلومتر راه در کشور وجود دارد، افزود: مهمترین زیربنای توسعه در مناطق، راهسازی است و این سرمایه ملی باید نگهداری شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه راهداری و راهداران باید از جنبههای مختلف مورد توجه باشد، اضافه کرد: بیش از 200 هزار میلیارد تومان ارزش راههای کشور است که باید از آن نگهداری شود زیرا با از بین رفتن جادهها زیان مالی سنگینی به کشور وارد میشود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با تأکید بر لزوم وجود جادههای مناسب و جلوگیری از استهلاک خودروها در کشور، اضافه کرد: جادههای نامناسب به سرمایه ملی آسیب میرساند و از راهداران و مدیران راهسازی انتظار میرود که به این وضعیت رسیدگی کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه میتوان از محل منابع استانی تامین اعتبار راهداری را انجام داد، اظهار داشت: در گزارش سال 91 ذکر شده بود که از 31 درصد تا 10 درصد اعتبار در راه پیش بینی شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اضافه کرد: اگر چند سال به جای راهداری، راهسازی کنیم به ازای ساخت هر یک کیلومتر راه، 25 کیلومتر راه را از دست میدهیم، بنابراین باید در ابتدا راهداری مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: امیدواریم نسبت به اینکه تخصیص اعتبارات در این بخش به 40 درصد برسد، استانداران هم باید به تخصیص بودجه عمرانی به راهداری توجه کنند و هر استانی که بیشترین توجه را به این بخش داشته باشد از سوی سازمان راهداری هم بودجه بیشتری دریافت میکند؛ بنابراین مدیران راهداری در استان ها باید به این امر توجه داشته باشند.
کشاورزیان منطقیترین راه برای تامین اعتبار راهداری را عوارض سوخت خودروها عنوان کرد و افزود: سوابق قانونی ما را در دریافت عوارض محدود میکند زیرا در حال حاضر قانون مالیات بر ارزش افزوده از مردم دریافت میشود که اگر سهم شهرداری ها 2.4 درصد از 6 درصد باشد و از این رقم یک درصد هم به ما برسد رقم قابل توجهی نمیشود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه پنج هزار میلیارد تومان برای راهداری در جادههای کشور نیاز است، ادامه داد: اگر راهداری مطلوبی در کشور میخواهیم باید هزینههای آن را هم بپردازیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: حادثه تصادف دو اتوبوس اسکانیا در آزادراه تهران - قم یک فاجعه ملی بود و حتی برابر با آمار چند هزار کشته جادهها در سال، بار منفی در کشور داشت، بنابراین باید تلاش کرد که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم/فارس