پولنیوز-عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: كدگذاري كالاها باعث تحول در امور گمركي كشور و شفافيت در واردات و صادرات كالا خواهد شد.
به گزارش مهر، مويد صدر حسيني با بيان اين خبر گفت: متاسفانه در سال هاي اخير گمرک دچار تخلفات زيادي گشته و آسيب جدي به امور اقتصادي كشور زده كه راه اندازي ايران كد و از اين قبيل برنامهها در جلوگيري از اينگونه تخلفات موثر خواهد است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: بايد در امور گمرک يک بازنگري اساسي صورت گيرد و مسئولان مربوطه به صورت سليقهاي برخورد نكنند، زيرا تاكنون برخورد با اينگونه تخلفات سليقهاي بوده و آسيب شناسي اساسي انجام نگرفته است.
نماينده مردم خوی و چایپاره با اشاره به اينكه كدگذاري بر روي كالاها اثرات مستقيمي بر چرخه توليد و توزيع كشور خواهد داشت افزود: با مشخص شدن هر عدد كالا و خدمات، تمام مراحل توليد و توزيع در كشور به نوعي از هم مجزا شده وباعث ميشود شناسايي كالاها به طرز آسانتر و مطمئنتر در تمام مراكز به ويژه در گمرک صورت گيرد.
به گفته حسيني صدر، كدگذاري بر روي كالاها از پديده قاچاق كالا و ارز جلوگيري كرده و از سوي ديگر الكترونيكي شدن امور گمركي و انجام بررسيها از طريق اين سامانه باعث شفاف شدن امور و از بين رفتن تخلف خواهد شد و با اين اتفاق بخش عمدهاي از تخلفات و سوء استفادهها در گمرك خود به خود از بين خواهد رفت.
عضو كميسيون صنايع مجلس كدگذاري اقلام و كالاها را گامي در جهت شفاف سازي فعاليتهاي اقتصادي ارزيابي كرد و افزود: با اجرايي شدن اين طرح، معضل قاچاق و سوءاستفادههاي اقتصادي به شدت كاهش مييابد.
وي همچنين با اشاره به سوء استفاده برخي افراد از كارتهاي بازرگاني، خطاب به مسئولان گمرک جمهوري اسلامي ايران درخواست كرد تا هرچه سريعتر برنامهاي اراده دهند تا با ايجاد محدوديت براي افراد سوء استفادهگر شاهد به حداقل رسيدن تخلفات در آينده نزديک باشيم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: هرگونه سوء استفادههاي احتمالي از ناامني و مشخص نبودن ورودي كالاها از مرزها و مبادي ورودي كالا به سيستمهاي الكترونيكي مجهز و گلوگاههاي فسادخيز گمرک بايد شناسايي شوند و اميد است در آينده نزديک از تخلفات بخش گمرک جلوگيري شود.
حسینی صدر با اشاره به قدمت كدگذاري كالا در دنيا گفت: در سازمانها و مجامع بازرگاني و اقتصادي بينالمللي همواره بحث گمرک و ميزان اثرگذاري آن در تجارت مطرح بوده است. در سالهاي اخير گمرک ايران شاهد تحولات شگرفي بوده به طوري كه از روشهاي سنتي و دستي تقريبا به نظام مكانيزه روي آورده است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: اما به دليل اينكه امروزه با يكبار ورود اطلاعات مربوط به صاحبان كالا، بارنامهها و اسناد اوليه و مسايلي نظير بدهيها، نرخ ارز، نرخ تعرفهها، كد كالا، شرح كالا، وضعيت كالا از حيث متروكه شدن، محل نگهداري، اعمال سليقه فرد يا افراد در انتخاب روش مناسب بازديد كالا، ارزشگذاري، آناليز و غيره به كلي كنار گذاشته شده و انجام روش ارزيابي، نمونهبرداري، آناليز كالا، ارزشگذاري و غيره اگر لازم باشد توسط رايانه تعيين ميشود، همه اين امور براي آن است كه كالاي ورودي اعم از اينكه جنبه سرمايهاي، واسطهاي يا مصرفي داشته باشد به موقع و براي رفع نيازهاي مربوط به كار گرفته شود و از اتلاف وقت، صرف هزينههاي اضافي، زيانهاي ناشي از تاخير پروژه، تنظيم بازار و غيره جلوگيري به عمل آيد.