عماد احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهندس نیوز گفت: یکی از نیازمندیهای توسعه پایدار فناورینانو، مشارکت همه گروههای ذینفع در تمام نظام توسعه این فناوری است. این امر مستلزم طراحی فعالیتهای منسجم ترویجی، اطلاع رسانی و آموزشی برای گروههای مختلف ذینفع و و بازخورد از فعالیت این گروهها می باشد.
به گزارش مهندس نیوز، عماد احمدوند با اشاره به فعالیت ترویج و آموزش ستاد فناوری نانو اظهار داشت: فعالیت ستاد نانو به بیش از یک دهه می رسد که از سال 1380 و تاکنون مشغول به فعالیت می باشد. در واقع باید بدانیم که یکی از نیازمندیهای توسعه پایدار فناورینانو، مشارکت همه گروههای ذینفع در تمام نظام توسعه این فناوری است. این امر مستلزم طراحی فعالیتهای منسجم ترویجی، اطلاع رسانی و آموزشی برای گروههای مختلف ذینفع و بازخورد از فعالیت این گروهها می باشد. مخاطبان برنامه های کارگروه ترویج ستاد فناوری نانو را طیف وسیعی از مردم ، چه به عنوان مصرفکننده و چه به عنوان عضوی از چرخه تولید علم، فناوری و صنعت، تشکیل میدهند که در ادامه بدان اشاره خواهیم داشت.
برنامه های حمایتی کارگروه ترویج ستاد نانو از دانشجویان و اساتید
این سطح از مخاطبان برنامه های کارگروه ترویج ستاد نانو را دانشگاهیان، اساتید و پژوهشگران شامل می شوند که این کارگروه فعالیت خود را در این راستا از سال 1383 آغاز نموده است. مهمترین فعالیتی که در این سطح برای مخاطبان انجام میشود حمایت تشویقی است که به عنوان یک کار ترویجی و ترغیبی مد نظر است که باعث میشود محققانی که فعالیت پژوهشی خود را در حوزه فناوری های نانو انجام می دهند مبالغی به عنوان تشویق دریافت کنند که طبق آیین نامه ستاد نانو افرادی که پایان نامه ی تحصیلات تکمیلی خود را در حوزه نانو انجام دهند یا مقالات ISI ، ثبت دستاوردها در قالب پتنت ، حضور در مجامع بین المللی برای ارائه دستاورهایشان و انتشار کتب مرتبط با فناوری نانو داشته باشند مورد حمایت مالی و تشویقی ستاد نانو قرار می گیرند. در واقع این یک نوع کارکرد ترویجی و ترغیبی محسوب می شود که افراد را با نانو آشنا می سازد و وارد فضای پژوهشی فناوری نانو می کند.
کارکرد موفق دیگر برنامه های کارگروه ترویج ستاد نانو برای این سطح از مخاطبان را می توان توسعه منابع انسانی در حوزه نانو بر شمرد چرا که نیاز مند به توسعه و افزایش نیروی انسانی متخصص دانشگاهی به منظور توسعه فناوری و توسعه بازار می باشیم به طوری که متخصصین دانشگاهی وارد فضای پژوهشی نانو شوند. البته مزیت مهم این آیین نامه در این است که هر محققی که دستاوردی در حوزه ی فناوری نانو داشته باشد حتی اگر دانشجوی رشته نانو هم نباشد می تواند از حمایت های ستاد نانو بهره مند گردد.
برنامه های حمایتی کارگروه ترویج ستاد نانو از دانش آموزان
این سطح از مخاطبان برنامه های کارگروه ترویج ستاد نانو دانش آموزان هستند. ستاد ویژۀ توسعه فناوری نانو، بهمنظور ارتقای سطح آشنایی دانشآموزان کشور با علوم و فناوری نانو و زمینهسازی برای تحقیق و پژوهش دانشآموزی در این حوزه، اقدام به تأسیس باشگاه دانشآموزی فناوری نانو نمودهاست. در باشگاه دانشآموزی فناوری نانو بهمنظور دستیابی به این اهداف، فعالیتهای متنوعی طراحی و اجرا شده که مهمترین آن به شرح زیر است.
حمایت از پروژههای دانشآموزی
باشگاه نانو به منظور کشف و پرورش استعدادهای دانشآموزان و تقویت کار گروهی و پژوهشی بین آنها، تا کنون از پروژههای دانشآموزی مختلفی که در زمینههای مختلف فناوری نانو انجام شده، حمایت مالی و علمی نمودهاست. از جمله همکاری با اساتید راهنمای فعال و حمایت مالی از آنها برای هدایت گروههای دانشآموزی، حمایت مالی و هدایت علمی مستقیم از طرحهای خودجوش دانشآموزی، دعوت از طرحهای موفق دانشآموزی برای حضور در جشنواره سالانه فناوری نانو ، ارایه مشاورههای علمی به دانشآموزان برای انتخاب موضوع پژوهش و انجام تحقیقات و غیره..