زیست نیوز، محققان 130 پژوهش را مورد بازبینی و بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به قد حدود 1.1 میلیون نفر به همراه دلایل مرگ آنها را جمعآوری کرده اند. بر همین اساس، محققان به رابطه بین قد افراد و دلایل احتمالی مرگ آنها پی برده اند. در شرایطی که تا پیش از این نیز رابطه بین قد و علت مرگ افراد مورد بررسی قرار گرفته بود، اما پژوهش اخیر یکی از جامع ترین موارد در این زمینه محسوب می شود.
دوران کودکی و پیش بینی قد
افراد مورد بررسی در پژوهش اخیر بین بازه زمانی 1900 تا 1960 متولد شده، 85 درصد از آنها سفید پوست بوده و 93 درصد از آنها در آمریکای شمالی و اروپا ساکن بوده اند. محققان این حقیقت را در نظر گرفته اند که رشد تدریجی افراد با میانگین 8 سانتیمتر در هر پنج سال صورت گرفته است. میانگین قد مردان و زنان در این پژوهش به ترتیب برابر با 176 و 161 سانتیمتر بوده است.
به گفته "دیوید بتی" محقق سلامت عمومی و بیماری های مسری در دانشگاه کالج لندن، قد می تواند نشانگر وضعیت افراد در سال های اول زندگی - شرایط اجتماعی، تغذیه، ژنتیک - باشد. از این رو، کوتاهی قد می تواند نشانه ای از سوء تغذیه، عفونت های مزمن، اسهال مزمن و یا تجربه شرایط پر استرس و تنش زا مانند طلاق والدین باشد. البته این به معنای آن نیست که تمامی افراد کوتاه قد در دوران رشد خود این شرایط را تجربه کرده اند، بلکه بررسی های انجام شده حاکی از برتری چنین روندی بوده اند.
همچنین، عواملی که بر رشد در دوران کودکی تاثیرگذارند می توانند شرایط سلامت در بزرگسالی را نیز به نوعی ترسیم کنند. در واقع، طبقه اجتماعیاقتصادی در دوران کودکی معیاری قوی برای تعیین طبقه اجتماعیاقتصادی در بزرگسالی محسوب می شود.
چگونگی تاثیر قد بر عامل مرگ
شواهد حاکی از آن هستند که احتمال لاغر بودن، انجام تمرینات بیشتر و نکشیدن سیگار در افراد بلند قد بیشتر است. در نتیجه، تفاوت رفتارهای بهداشتی و سلامت می تواند به سطوح کلسترول مطلوب تر و فشار خون کمتر در میان افراد بلند قد منجر شود. این موضوع به نوعی بیشتر بودن احتمال مرگ و میر افراد کوتاه قد از بیماری قلبی و سکته را تشریح می کند.
یکی از دلایل بیشتر بودن احتمال مرگ افراد بلند قد از سرطان نیز به وجود اندام های بزرگتر در آنها باز می گردد که شانس سرطانی شدن هر یک از آنها را افزایش می دهد.