پولنیوز - مدیر كل دفتر تعاونی های تولیدی گفت: ایجاد بستر مناسب انتقال فعالیت معادن بزرگ به بخش تعاون در قالب تعاونی های فراگیر ملی و منطقه ای بر اساس قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی امری بدیهی در جهت جهش فعالیت تعاونیهای معدنی در استانها محسوب می شود.
به گزارش گروه کار و تعاون پولنیوز، البرز محمدی افزود: حجم معادن بزرگ فلزی و كارخانجات صنایع معدنی كشور به بیش از 100 میلیون تن می رسد.
وی اظهار داشت: استان های كرمان، یزد، اصفهان، آذربایجان شرقی و خوزستان، مستلزم توجه بیشتر مسئولان استانهای مزبور به بهبود وضعیت توسعه فعالیت تعاونیهای معدنی در آن استانها است كه با توجه به وجود معادن و صنایع معدنی بزرگ در این مناطق ، ورود تعاونیها به عرصه پیمانكاری و مشاركت در تولید این معادن دور از دسترس به نظر نمی رسد.
مدیر كل دفتر تعاونیهای تولیدی گفت: تعاونی های معدنی با در اختیار داشتن تولیدات 9 درصد معادن مصالح ساختمانی، 21 درصد معادن كانی های غیرفلزی و كمتر از یك درصد معادن كانی های فلزی كشور موفق به استخراج بیش از 20.6 میلیون تن انواع مواد معدنی از 618 معدن تحت پوشش خود شده اند كه معادل 7 درصد تولیدات معدنی كشور در سال 89 است. این میزان تولید نسبت به عملكرد سال قبل آنها هفت درصد رشد را نشان می دهد.
وی افزود: 80 درصد از تولیدات تعاونی های معدنی كشور دربخش مصالح ساختمانی، 19 درصد در بخش كانی های غیرفلزی و كمتر از یك درصد در بخش كانی های فلزی بوده است.
به گفته ی محمدی، شركت های تعاونی معدنی با در اختیار داشتن استخراج 45 درصد سنگ گچ، 28 درصد سنگ مرمریت، 26 درصد سنگ تراور تن، 26 درصد خاك صنعتی، 24 درصد تالك . تالك شیست و 21 درصد سنگ نمك و نمك آبی كشور نقش عمده در تولیدات این مواد معدنی در كشور ایفاء می كنند.