سید محسن دستور به اهمیت و نقش مقابله با بیماری مشمشه در حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه تاكید كردو افزود: با توجه به نگرانی موجود در حوزه بهداشت عمومی، باید فعالیت هایی جدی و گسترده ای با پشتوانه علمی درامر مبارزه با بیماری های مشترك بین انسان و حیوان از جمله مشمشه انجام شود.
بنابراعلام سازمان دامپزشكی كشور، مشمشه بیماری های مشترك انسان و دام است ، این بیماری خطرناك ، باكتریایی و واگیردار است كه دام هایی همچون اسب، قاطر و الاغ را درگیر خود می كند.
وی، بكارگیری جامع از نیروهای تخصصی كشور، بازنگری تدوین برنامه ملی كنترل و ریشه كنی مشمشه برای پیگیری های بعدی، هماهنگی های بیشتر سازمانی درون بخشی و بین بخشی برای اخذ تصمیم های جدی تر را از جمله ارائه طرح به شورای ملی سلامت و امنیت غذایی به منظور تكمیل سطح پوشش مبارزه با بیماری مشمشه عنوان كرد.
معاون بیماری های مشترك دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی درباره مبارزه با بیماری مشمشه گفت: در بخش مبارزه با بیماری مشمشه علاوه بر شناسایی و بررسی میزان شیوع بیماری در مناطق پرخطر و در معرض خطر، وجود برنامه راهبردی كنترل و ریشه كنی به صورت طرح ملی مستقل با اعتبارات ویژه الزامی است.
سامد برومندفر اظهارداشت: وضعیت اپیدمیولوژیكی، راه های انتقال، تعیین نقاط بحرانی در مناطق پر خطر و در معرض خطر نیز باید بررسی شود و برنامه كنترلی دراستان های پر خطر و در معرض خطر با روش تست و معدوم سازی رآكتورها برای كنترل و كاهش رخداد بیماری اجرا شود.
وی اضافه كرد: همچنین در راستای ارزیابی میزان موفقیت طرح باید سامانه سیستماتیك راه اندازی شود.
برومندفر بر اجرای دقیق قرنطینه و ضوابط امنیت زیستی در كانون های آلوده، اعمال قرنطینه سخت گیرانه، استفاده از اطلاعات اپیدمیولوژیكی، تهیه آنتی ژن، تحت پوشش قرار دادن اسب های متمركز و هویت دار كشور و غربالگری ابهای غیر متمركز تاكید كرد.