'مهدی تقوی' در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در صورتی كه مردم سرمایه خود را در بانك به صورت سپرده بگذارند از سود 5.5 درصدی برخوردار می شوند؛ در این شرایط با در نظر گرفتن نرخ تورم 20 درصدی، نرخ بهره بانكی منفی است.
وی با بیان آنكه ، در این وضعیت به دلیل آنكه بانك ها نمی توانند سرمایه سرگردان مردم را جذب كنند این سرمایه ها جذب سایر بازارها می شود، افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده امروزه تنها چهار درصد وجوه سرگردان مردم جذب بانك ها می شود.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی اضافه كرد: تا زمانی كه این وضعیت وجود دارد مشكل بازار سكه و ارز رفع نمی شود.
وی اظهار داشت: باید نرخ بهره واقعی (نرخ بهره اسمی منهای تورم) مثبت شود تا مردم از سفته بازی دست برداشته و به جای آنكه در بازار سكه و ارز فعال شوند، به كار تولیدی بپردازند و پول غیرلازم خود را نیز در بانك ها سرمایه گذاری كنند.
وی تصریح كرد: در علم اقتصاد وضعیت كنونی را 'سركوب مالی' می نامند و تمامی اقتصادهایی كه نرخ رشد پایینی دارند با این مشكل مواجه هستند.
به گفته این اقتصاد دان، در این صورت بخش تولید تنها با منابع شخصی خود به كار تولید ادامه می دهد و از تسهیلات بانكی نمی تواند به نحوه مناسب برخوردار شود.
وی افزایش نرخ بهره بانكی را یكی از راهكارهای رفع این مشكل عنوان كرد و گفت: این طرح توسط رئیس كل بانك مركزی به شورای پول و اعتبار پیشنهاد شد اما شورا این پیشنهاد را رد كرد.
به اعتقاد تقوی، در شرایط كنونی تمامی مردم سفته باز شده اند و بیشتر مردم به جای اینكه به تولید بپردازند وارد بازار خرید و فروش سكه و دلار شده اند.