پولنیوز - اين اما همه ماجرا نيست. هر كشوري يك شاخصي هم به نام گردشگر خروجي دارد كه در آن مشخص مي شود سال گذشته چند گردشگر به كشورهاي مختلف فرستاده است.
مثل خيلي ديگر از رده بندي ها، اينجا هم آمريكا و چين در ابتداي جدول ايستاده اند. به گزارش گروه گردشگري پول نيوز، برخي اين سردمداري را ناشي از جمعيت بالاي اين دو كشور مي دانند اما يك ضرب و تقسيم ساده به ما مي گويد كه موضوع فقط جمعيت نيست.
بر اساس گزارشی که سایت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در مورد توریست های سال ۲۰۱۶ داشته، اين دو كشور در حالي «گردشگر فرست» ترين كشورهاي جهان نام گرفته اند كه نام ايران حتي در قعر جدول هم ديده نمي شود.
منابع جهاني عددي از گردشگرهاي خروجي ايراني، ارائه نكرده اند اما آخرين آمار مربوط به مركز پژوهش هاي مجلس در اين حوزه است. اين مركز اعلام كرده كه ایرانیها در سفرهای خارجی خود رقمی خود تنها ۷میلیارد و ۵۱۷میلیون دلار هزینه كرده اند كه البته برخي كارشناسان بر اين باورند كه اين آمار مغير قابل اتكا است و مشكلاتي دارد. اين آمار و ارقام به اين معناست كه چين 37.2 برابر ايران به كشورهاي ديگر گردشگر مي فرستد.
اما چرا نمي توان رشد و توسعه گردشگر خروجي در كشوري مانند چين را ناشي از جمعيت بالاي آن دانست؟ آخرین جمعیت چین یکمیلیارد و ٣٩١میلیون و ٢٦٠هزار نفر اعلام شده است. هزینهکرد خروج گردشگران از این کشور را هم همانطور كه در نمودار مي بينيد ٢٦١میلیارد دلار اعلام کردهاند. اگر اين هزينه را به تعداد جمعيت شهروند تقسيم كنيم، چه اتفاقي مي افتد؟
مي بينيم كه هر شهروند چینی برای خروج از کشور خود حدود ٢٠٠ دلار هزینه کرده است. فكر مي كنيد با همين فرمول هر ايراني چقدر هزينه كرد خروج خود را داده است؟ هر ایرانی سال گذشته تنها ٩٣ دلار ارز با خود از کشور خارج کرده است و البته اين در حالي است كه ارزش پايين پول كشور ما در برابر دلار، عدد را بيش از عدد واقعي نشان مي دهد.
نمودار زير، گردشگر فرست ترين كشورهاي دنيا را بر اساس آمارهاي جهاني نشان مي دهد. بعد از چين و آمريكا، آلمان و انگلستان هم اوضاع خوبي دارند و ايتاليا و استراليا همپاي هم پيش مي روند. ايران حدود يك هفتم آخرين كشور يعني هنگ هنگ گردشگر فرست است.
