فارس، با توجه به خروج بعضي شركتهاي خارجي از پروژههاي نفت و گاز ايران، دستاندركاران صنعت نفت تلاش ميكنند با ايجاد صندوقهاي انرژي با كمك بانكهاي داخلي منابع لازم براي سرمايهگذاري در پروژههاي نفت و گاز كشور را فراهم كنند.
بر اساس اين گزارش با ضمانت وزارت نفت، بانك مركزي براي تشكيل اين صندوقها مبالغي را در اختيار كنسرسيومهايي از بانكها قرار ميدهد و اين كنسرسيومها موظف هستند كه دو برابر اين مبالغ را از منابع خود بانكها در اين صندوقها سرمايهگذاري كنند كه كل اين مبالغ جهت سرمايهگذاري پروژههاي نفت و گاز در اختيار صنعت نفت قرار خواهد گرفت.
بر اساس اين گزارش، تاكنون 2 كنسرسيوم به رهبري بانكهاي ملت و صادرات يعني دو بانكي كه قرار است به صورت تخصصي در حوزه نفت فعاليت كنند، شكل گرفته است.
بر اين اساس، كنسرسيوم سومي هم به رهبري بانك صنعت و معدن در حال شكلگيري است كه بانكهاي توسعه صادرات، سينا و بانك مشترك ايران و ونزوئلا در آن حضور خواهند داشت.
بر اساس اين گزارش، مجموع سرمايهگذاري بانك مركزي و بانكها در اين صندوقها چيزي حدود 30 ميليارد دلار برآورد ميشود.
پيش از اين علي وكيلي مدير عامل شركت نفت و گاز پارس با بيان اينكه منابع اين كنسرسيومها شامل اوراق مشاركت نميشود، گفته بود: بخشي از پروژههاي پارس جنوبي از جمله فازهاي 19، 20، 21، 22، 23 و 24 از همين صندوقها تأمين مالي خواهند شد و در كنار آن اوراق مشاركت منتشر خواهد شد كه اين اوراق در زمره تعهدات كنسرسيوم بانكها قرار نميگيرد.