به گزارش خبرنگار فارس ، صبح امروز شيخ الاسلامي در مراسم امضاي تفاهمنامه همكاري ميان وزارت كار و امور اجتماعي و وزارت بازرگاني براي آموزش صنف نانوايان در كشور، اظهار داشت: امروز در آستانه اتفاق مهمي هستيم كه ابعاد و آثار كار آن در آينده بيشتر و بهتر نمايان ميشود.
شيخالاسلامي افزود: امروز نياز داريم كه براي افزايش كيفيت خدمات در خدمت مردم باشيم.
وزير كار و امور اجتماعي با بيان اينكه در بحث توليد نان ابعادي چون صرفهجويي، درآمدهاي اقتصاد ملي و خانوار، اصلاح الگوي مصرف و اصلاح منابع در نظر گرفته شده است، گفت: رويكرد اين تفاهمنامه براساس موضوعات فوق خواهد بود.
به گفته وزير كار و امور اجتماعي افزايش مهارتهاي نيروي انساني در كشور از جمله وظايف وزارت كار است كه اين موضوع بايد متناسب با نياز جامعه و بازار كار باشد و همچنين در حال حاضر آموزش مهارتهاي خبازي از اولويتهاي اين وزارتخانه به دليل اهميت اين موضوع است.
وي ايجاد نظام مهارت در كشور از رهگذر اين موضوع در حال پيگيري دانست و گفت: اعطاي صلاحيتهاي حرفهاي در كشور با مستقر شدن اين موضوع باعث افزايش تراز كيفيت ميشود كه نتيجه آن افزايش سطح انتظارات و تقاضاي عمومي براي ارائه محصولات و خدمات با كيفيت است.
در ادامه اين مراسم غضنفري وزير بازرگاني با بيان اينكه نزديك به 10 ميليون تن گندم توسط شركت بازرگاني از كشاورزان خريداري شده است، اظهار داشت: براي خريد اين ميزان گندم 3.5 تا 4 هزار ميليارد تومان توسط دولت پرداخت شده است.
وي ادامه داد: گندمي كه با فرآيندهاي طولاني و با اين زحمت توليد ميشود انصاف نيست كه بهگونهاي پخت شود كه باعث از بين رفتن تلاشها گردد.
غضنفري با بيان اينكه اين تفاهمنامه براساس منويات مقام معظم رهبري در تبيين مفاد اصلاح الگوي مصرف در كشور است، خاطرنشان كرد: بهسازي و ارتقاء سطح توليد نان سنتي در كشور يكي از اين سياستها است كه در اين تفاهمنامه به آن توجه شده است.
به گفته وزير بازرگاني كار بزرگي به نام هدفمند كردن يارانهها توسط دولت اجرا خواهد شد و ديگر در عرصه توليد نان آرد 7.5 توماني عرضه نخواهد شد چون اين قيمت با قيمتهاي جهاني همخواني ندارد و البته بايد مواردي مانند انرژي، تكنولوژي و نيروي انساني را در اين عرصه لحاظ كرد.
غضنفري با بيان اينكه با كاهش يك درصدي ضايعات توليد نان در كشور 40 ميليارد صرفهجويي در اقتصاد خواهد شد، تصريح كرد: بيش از 180 هزار نفر كارگر نانوايي سنتي طي پنج سال آموزش خواهند ديد كه هر سال 20 درصد از اين آموزشها بايد محقق شود.
همچنين در ادامه اين مراسم پورعباس رئيس سازمان آموزش فنيوحرفهاي كشور با بيان اينكه در گذشته نان سنتي در گذشته تا يك هفته قابل مصرف بود، تاكيد كرد: در حال حاضر به علت استفاده از مواد شيميايي و مقدار نامشخص استفاده از اين مواد نان كيفيت خوبي ندارد.
وي ادامه داد: سازمان فنيو حرفهاي كشور در فاز اول تربيت كارگر ماهر را در دستور كار دارد و در آينده نزديك به دنبال اين است كه سقف تحصيلات اين آموزشها را تا دوره كارشناسي ارشد ادامه دهد.