فرهاد پرورش در گفتگو با مهر با اعلام اینکه در حال حاضر هواپیماهای دیگری جایگزین هواپیماهای مورد ابهام سافا ( کمیته بازرسی و ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا ) در ناوگان هما شده است، گفت: پرواز در تمامی خطوط سابق هما با قوت ادامه دارد و هیچ یک از خطوط پروازی این شرکت به دلیل این اقدام لغو نشده است.
کمیته اجرایی کمیسیون اروپا در تیرماه سالجاری اعلام کرده بود: ایران ایر دیگر نمی تواند از هواپیماهای ایرباس 320، بوئینگ 747 خود برای پرواز به اروپا استفاده کند.
وی همچنین از افزایش بیش از 20 درصدی مسافرین پروازهای هما در فصل تابستان سالجاری نسبت به سال 88 خبر داد و گفت: در سال گذشته به دلایل مختلف، پروازها به سایر نقاط با اندکی کاهش مسافر مواجه شد که در سالجاری تعداد مسافرین پروازها نه تنها به حالت سابق بازگشت بلکه افزایش نیز یافت.
مدیر عامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به افزایش پروازها در مسیر اروپا و آسیای جنوب شرقی در فصل تابستان، اظهار داشت: به طور معمول در فصل تابستان یک سرویس به برنامه پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در این مسیرها افزوده می شود که امسال نیز این اتفاق افتاد.
پرورش از برقراری چندین خط جدید پروازی بین المللی خبر داد و اعلام کرد: دو مسیر تهران-شیراز- لندن و مشهد - فرانکفورت در تابستان امسال گشایش یافت.
وی در ادامه از افزایش 2 پرواز در مسیر کوالالامپور در شرق آسیا خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر برنامه افزایش 2 خط جدید پروازی در کشورهای CIS در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر عامل هما اظهار داشت: بعد از ماه آگوست که مصادف با پایان تعطیلات در اروپاست ( همچنین پایان تابستان در ایران)، پروازها به همان نسبت که افزوده شده است، کاهش می یابد و به حالت قبلی خود باز می گردد.
پرورش در خصوص تاخیرات پروازی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اعلام اینکه حفظ ایمنی اولویت اول هر شرکتی است، اظهار داشت: در حال حاضر روزانه 230 پرواز با ناوگان هوایی هما انجام می شود و اگر به هر دلیلی یکی از این پروازها با تاخیر مواجه شود به صورت انعکاسی بر روی پروازهای بعد از خود تاثیر می گذارد.
وی با بیان اینکه هر روز صبح هما به شهرهایی مانند بوشهر، اهواز و زاهدان پرواز دارد، گفت: این مناطق همواره در خطر افزایش گردوغبار و در نتیجه کاهش دید برای خلبانان و پایین آمدن ضریب ایمنی در پروازها هستند که برای حفظ شرایط ایمنی مسافران گاهی اوقات نمی توان در ساعت مقرر، پرواز انجام داد که همین تاخیر در پرواز، در پروازهای بعدی نیز تاثیر خود را می گذارد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران افزود: البته در چنین مواقعی، گاهی برای مدیریت تاخیرها از هواپیماهای جایگزین برای پروازهای بعدی استفاده می شود.