مجري راهاندازي سامانه خريد اينترنتي مسكن در وزارت بازرگاني اعلام كرد: نتايج اوليه از طرح پايلوت اين سامانه در شهر تهران نشان ميدهد كه با راهاندازي قطعي بازار مجازي مسكن در نيمه دوم امسال، ميزان مراجعه خريداران و فروشندهها در طول روز به بيشاز يك ميليون نفر برسد.
محمود اعلايي در گفتوگو با دنياياقتصاد افزود: در حال حاضر نمونه آزمایشی این سامانه در استانهایی که از لحاظ دسترسی به سرعت اینترنت در بالاترین حد هستند، فعال شده است تا جزئیترین مشکلات احتمالی به صورت جامع شناسايي و مرتفع شود.
اعلايي در خصوص برخی از ابهامات وارده به این سامانه مبنی بر احتمال ایجاد اشکال فنی در آن تصريح كرد: تجهيزات مخابراتي و الكترونيكي و همچنين پهناي باند در حد گسترده براي سامانه اينترنتي خريد مسكن در نظر گرفته شده تا در صورت مراجعه روزانه تا حداكثر سه ميليون نفر كاربر، مشكلي از بابت ترافيك اينترنتي در سامانه ايجاد نشود.
اين مسوول ساماندهي بازار معاملات مسكن تاكيد كرد: بازار مجازي خريد و فروش مسكن كه از طريق آن افراد ميتوانند با ورود اينترنتي از جزئيات كليه املاك در نوبت فروش اطلاع پيدا كنند، قطعا در نيمه دوم امسال راهاندازي خواهد شد.
از بخش خصوصي استفاده ميشود
مجري سامانه جامع مسكن درباره اينكه چرا دولت مستقيما براي راهاندازي بازار مجازي مسكن ورود كرده و چرا اين كار را به بخش خصوصي واگذار نكرده است، گفت: بخش خصوصي براي دسترسي به يكسري منابع اطلاعاتي نظير سازمانها كه ارائهدهنده مشخصات املاك هستند – نظير پست، سازمان ثبت اسناد، سازمان ثبت احوال، سازمان امور مالياتي- با محدوديت روبهرو است. همچنين مردم مايل نيستند اطلاعات خصوصي آنها در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد. از سوي ديگر، براي راهاندازي بازار مجازي بزرگ در سطح كشوري در حوزه خريد مسكن، نيازمند پهناي باند وسيعي هستيم كه مجموعه اين ويژگيها و محدوديتها مسير را براي ورود بخش خصوصي در ابتداي كار مشكل كرده است.
اعلايي در عين حال تاكيد كرد: به دنبال آن هستيم كه بعد از راهاندازي اين سامانه، بخشي از خدماتدهي آن را به بخش خصوصي واگذار كنيم كه قطعا موتورهاي جستوجوگري كه هماكنون در اين حوزه مشغول به كار هستند، در اولويت خواهند بود. براین اساس برخلاف تصور بخش خصوصی با راهاندازی این سامانه نه تنها مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد شد، بلکه شرایط کاری آنها نیز ارتقا خواهد یافت.
وی اذعان داشت: قابل انکار نیست كه پیشرو بودن بخش خصوصی در راهاندازی سامانه خرید اینترنتی تحسين برانگيز است، اما به هرحال بايد در نظر گرفت براي اينكه این کار مطلوب دایره استفاده از آن بیشتر شود نیاز به توسعه دارد که همین امر باعث ورود دولت به این ماجرا شده است، اما قطعا در فرآیند کار احتمال آن میرود که کار به بخش خصوصی واگذار شود و شرکتهای پیشرو و صاحب تجربه در این زمینه مسوولیت کار را به عهده بگیرند.
وی اذعان داشت: سامانه معاملات املاک و مستغلات به صورت حلقههای پیوسته يك زنجیر هستند که خرید اینترنتی املاک نیز یکی از این حلقهها است که اجرای بهینه آن امری ضروری است.
رهگيري معاملات و عدم همكاري دستگاهها
اعلایی با اشاره به مشکلات فنی در سامانه معاملات املاک و مستغلات در قالب کد رهگیری گفت :عمده مشکلات ایجاد شده در این زمینه مربوط به عدم همکاری سازمانهای ذیربط از یک طرف و مشکل عمومی سرعت اینترنت در کشورمان است که در نگاه عمومی به نظر آمد که مشکل از سیستم بوده است. وی گفت: علاوه بر این در یک بررسی و تحقیق به عمل آمده در خصوص مشکلات عمده ایجاد شده در امر استفاده از کد رهگیری برای مشاوران املاک مشخص شد که عمده این معضلات ساده و ابتدایی بوده است که به علت عدم آگاهی برخی از کاربران از نحوه استفاده از سامانه ایجاد شده است.