پول نیوز - منصور نوروزي مدير آموزش و توسعه بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران در اولين همايش مديران آموزش صنعت بيمه كشور با بيان شاخصهاي مختلف آماري از صنعت بيمه كشور گفت ظرفيتهاي اشباع نشده بسياري در اين صنعت وجود دارد كه آموزش و توانمندسازي كاركنان نقش مهمي را در تكميل و توسعه و به فعل درآمدن آنها برعهده دارد.
به گزارش
پول نیوز به نقل از روابط عمومي بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران، نوروزي در اين همايش با اشاره به برخي از شاخصهاي بيمهاي، رتبهي ايران در ارتباط با سهم حق بيمههاي توليدي در جهان را 46 عنوان كرد و گفت سرانهي 59 دلاري حق بيمه در ايران در مقايسه با شاخص جهاني بسيار ناچيز است.
نوروزي افزايش چهار و نيم برابري ضريب نفوذ بيمه در طول 5 دهه را نشان از حركت جمعي و تلاش صنعت بيمه دانست و در ادامه گفت سهم حق بيمه ايران از كل حق بيمههاي جهان يك دهم درصد است و اين سهم با توجه به ظرفيتهاي بسيار بالاي كشور ما قابل قبول نيست و براي ارتقاء آن نياز به برنامههاي مختلف نظارتي، آموزشي، فناوري و فرهنگ سازي در صنعت بيمه احساس ميشود.
مدير آموش و توسعه بيمه مركزي با بيان اين نكته كه بيمه اجباري شخص ثالث3 /45 درصد از كل بازار بيمه را به خود اختصاص داده است گفت: ملاحظه ميشود كه 7/54 درصد مابقي مربوط به 15 رشتههاي بيمهاي ديگر است به عنوان مثال بحث توسعه و آموزش بيمههاي عمر در حال حاضر به عنوان يك نياز اساسي جامعه بوده و به عنوان يك ظرفيت بالقوه ميبايست مدنظر شركتهاي بيمه قرار گيرد و نقش آموزش در توسعه اين بخش نقش حياتي و تأثيرگذار است.
نوروزي از آموزش به عنوان يكي از محورهاي اساسي توسعه فرهنگ بيمه ياد كرد و اظهار اميدواري كرد كه برگزاري چنين همايشهايي موجبات توسعه مفهوم بيمه را در كشور به وجود آورد و اين موضوع جز با همت و عزم جدي و اهتمام همه همكاران ميسر نخواهد شد.
در ادامه همايش دكتر اصغر عالم تبريز چگونگي سازوكارهاي تقويت مباني علمي، رواني و عملي توانمندسازي نيروهاي انساني را تشريح كرد.
وي با بيان اين موضوع كه هدف از طرح اين مباحث بقاي انسان است از توانمندي به عنوان دادن بالهايي براي پرواز در فراز كوه موانع ياد كرد.
دكتر عالم تبريز با تشريح تعاريف و مفاهيم توانمندسازي تنها راه شناسايي توانمندسازي نيروي انساني را واكاوي دستاوردها دانست و ضمن تشريح چگونگي به دست آوردن توانمندي از طريق چالشهاي خارجي و داخلي، فرايند توانمندسازي را فرايندي از بالا به پايين ناميد.
وي در ادامه عوامل مؤثر بر توانمندسازي كاركنان را در سطح فردي، گروهي و سازماني تشريح نمود و از تجميع قدرت، اطلاعات، دانش و پاداش به عنوان ابعاد مختلف توانمندي ياد كرد.
«فرايند توانمندسازي»، «سطوح توانمندي»، «سبكهاي توانمندي» و ويژگيهاي كلي كاركنان، سازمانها و مديران توانمندساز از ديگر مباحث مطرح شده توسط دكتر عالم تبريز بود.
وي سپس با تشريح دلايل مختلف براي عدم اجراي راهبردهاي توانمندسازي در سازمانها، هدف اصلي آموزش را بالا بردن قدرت نقد در افراد دانست و از كرامت انساني به عنوان مهمترين محور آموزش و توسعه در سازمانهاي مختلف ياد كرد.
در ادامه همايش گزارش از وضعيت آموزشي شركتهاي بيمه با تشريح ابعاد و آمارهاي مختلف مربوطه توسط رضواني كارشناس برنامهريزي و آموزشي بيمه مركزي ج.ا.ايران ارائه شد و آقاي فقيهي نماينده سنديكاي بيمهگران با تشريح تبصره 1 آييننامه شماره 57 نمايندگي راهكارهاي مختلف يكپارچهسازي آموزش در صنعت بيمه را براي حاضران تشريح نمود. آقاي ساميفر معاون پژوهشكده بيمه هم در بخش ديگري از همايش ، چالشها و راهكارهاي مختلف آموزش در صنعت بيمه را تشريح نمود.
نخستين همايش مديران آموزش صنعت بيمه كشور روزهاي 16 و 17 مرداد در مجموعه فرهنگي آموزشي بيمه مركزي ج.ا.ايران برگزار ميشود.در اين گردهمايي مباحث مختلف با موضوعات:«ارائه بسته آموزشي با هدف ارتقاء سطح عرضهكنندگان بيمه»، «بررسي بانك اطلاعات اساتيد بيمه»، «برگزاري سمينارهاي آموزشي مشترك»، «ضوابط تأييد صلاحيت آموزشگاهها و مدرسين بيمه»و «طرح ديدگاههاي مديران آموزش شركتهاي بيمه در زمينه ارتقاء شاخصهاي آموزشي» بررسي ميشود.