ايلنا: معاون وزیر نفت از انجام مطالعاتی برای ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده محصولات پتروشیمی (PECF) با همکاری دفتر مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: کشورهای روسیه، ترکیه، عربستان، قطر، و امارات در اولویت عضویت این مجمع قرار دارند.
عبدالحسین بیات افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی، برنامه تشکیل مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی را طراحی و به عنوان یک پیشنهاد به دفتر مقام معظم رهبری ارائه کرده است.
وی ادامه داد: هماکنون با همکاری این نهاد، این طرح که پیش از این نیز مطرح شده بود، در حال بررسی و تکمیل است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از ارائه پیشنهاد وزارت نفت ایران برای ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده محصولات پتروشیمی (PECF) در مجامع بینالمللی خبر داد و گفت: این پیشنهاد به طور محدود در مجامع طرح شده است، اما هماکنون تحقیقها و مطالعات کارشناسی برای تشکیل این مجمع ادامه دارد و در فرصت مناسب این پیشنهاد به طور جدی و فراگیر مطرح خواهد شد.
وی تأکید کرد: با نظر مساعد و حمایت وزیر نفت برای پیشنهاد تشکیل مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی (PECF) در چارچوب صنایع پایین دستی و صنایع تبدیلی، به طور قطع این طرح اجرا و توسعه داده میشود.
بیات در باره چگونگی عضوگیری و مشارکت سایر کشورهای فعال در صنعت پتروشیمی در مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی اظهار داشت: کشورهای همسایه و مسلمان همچون عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، ترکیه و روسیه، برای عضویت در این مجمع در اولویت قرار دارند.
وی با تأکید بر این که تشکیل مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی، اهداف گستردهای را دنبال میکند، یادآور شد: همکاریهای مشترک برای تدوین و توسعه سند پتروشیمی منطقه از تمام ابعاد، همچنین همکاریهای مالی، تکنولوژیک، قیمتگذاری و سیاستگذاری در زمینه تولید، چگونگی تولید هر یک از فرآوردهها از سوی اعضا، تنوع محصول و حضور در بازارهای هدف، از جمله برنامههای پیش روی این مجمع خواهد بود.
به گفته معاون وزیر نفت، تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده محصولات پتروشیمی (PECF) با مشارکت کشورهای تولید کننده این محصولات، موجب ایجاد نظم جدیدی در بازار پتروشیمی و سیاستگذاریهای هماهنگ و مؤثر در این حوزه میشود.
وی با تأکید بر این که ایجاد مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی، بازدهی صنعت پتروشیمی را از هر نظر ارتقا میدهد، گفت: زمانی که یک همکاری همه جانبه میان چند کشور بزرگ تولید کننده محصولات پتروشیمی شکل بگیرد، میتواند با کنترل نظم بازار جهانی محصولات پتروشیمی، به آن جهت دهد و تغییرهای ناگهانی در قیمت این محصولات را محدود کند.
بیات همچنین ادامه داد: البته هدف از تشکیل مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی (PECF) از میان بردن فضای رقابتی در بازار بینالمللی پتروشیمی نیست، بلکه به منظور تقویت فضای رقابتی این بازار است.
وی همچنین تصریح کرد: حضور بخش خصوصی در مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی در قیاس با بخش دولتی پررنگتر خواهد بود که نشان از یک فضای گسترده رقابتی در این بازار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مقایسه مجمع کشورهای صادر کننده محصولات پتروشیمی (PECF) با سازمان کشورهای صادر کننده نفت (OPEC) و مجمع کشورهای صادر کننده گاز (GECF) بیان کرد: امتیاز این دو مجمع، تعداد محدود اعضا و در نتیجه تسریع در اجماع میان آنها است، اما با توجه به تعدد اعضا در مجمع جهانی پتروشیمی، به نتیجه رسیدن نیز دشوارتر میشود.