فارس: شريف حسيني اظهار داشت: نمايندگان مجلس ممنوعيت خامفروشي مواد معدني را به لايحه برنامه پنجم اضافه كردند تا از اين طريق فراوري مواد معدني در كشور باعث افزايش فرصتهاي شغلي شود و همچنين زمينه لازم براي ورود دانش فني فراوري مواد معدني به كشور فراهم شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ايران صادركننده سنگ آهن است، گفت: اين در حالي است كه گندله آهن به كشور وارد ميشود و در واقع با صادرات مواد خام، محصول فرآوري شده را به كشور وارد ميكنيم.
عضو كميسيون صنايع با تاكيد بر اينكه از محل فرآوري سنگ آهن و توليد گندله ارزش افزوده بالايي نصيب كشور خواهد شد، گفت: در اين زمينه و به منظور انتقال دانش فني فرآوري به كشور، قراردادهايي با چند كشور خارجي منعقد شده است.
وي افزود: جلوگيري از خامفروشي مواد پتروشيمي و حمايت از توليدكنندگان داخلي از صنعت پتروشيمي نيز از جمله موضوعات مورد تأكيد مجلس در برنامه پنجم است و در اين راستا بر ايجاد شهركهاي تخصصي پتروشيمي نيز تاكيد شده است.
وي ادامه داد: برنامه پنجم جزء اسناد ميان دستي محسوب ميشود و بايد حلقه وصل برنامههاي بالادستي و پايين دستي اقتصاد كشور باشد.
حسيني با بيان اينكه وزارت صنايع در برنامه پنجم 7 ماده را مدنظر داشت، اظهار داشت: با برگزاري نشست نمايندگان مجلس در كميسيونهاي تخصصي و مذاكره با صنعتگران، نقش بخش صنعت در برنامه پنجم پررنگتر از قبل شد.
وي در ادامه با اشاره به طرح موضوع تغيير ساختار سازمان استاندارد در قالب برنامه پنجم، اظهار داشت: نمايندگان مجلس معتقدند تشكيل يك سازمان استاندارد زير مجوعه نهاد رياست جمهوري و ايجاد دو سازمان موازي در بحث استاندارد مشكل ساز خواهد بود، به همين دليل يا بايد شرح وظايف اين دو سازمان از يكديگر جدا باشد.
وي تصريح كرد: يا مؤسسه استاندارد فعلي بايد مدعيالعموم باشد و يا اينكه يك معاونت استاندارد در حوزه رياستجمهوري ايجاد شود.