ايسنا: عبدالحسين بيات در خصوص ميزان تنوع پذيري سبد توليد محصولات پتروشيمي در ايران، با بيان اين که در حال حاضر بيش از 80 نوع محصول مختلف پتروشيمي در داخل کشور توليد مي شود، اظهار داشت: با ساخت واحدهاي جديد تنوع توليد محصولات شيميايي در داخل کشور افزايش مي يابد.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با تاکيد بر اينکه در سالهاي اخير مصرف کنندگان داخلي و خارجي کمترين ميزان شکايت را از محصولات پتروشيمي ايران داشته اند، تاکيد کرد: استفاده از فن آوريهاي پيشرفته، رعايت استانداردهاي بين المللي و کيفيت مناسب و مطلوب تجهيزات صنعتي موجب شده که محصولات پتروشيمي ايران از نظر کيفيت جايگاه قابل قبولي را در بازار جهاني داشته باشند.
وي از وجود ذخاير عظيم گاز طبيعي در داخل کشور به عنوان يک مزيت نسبي براي توسعه صنايع پتروشيمي ياد کرد و بيان داشت: وجود اين ذخاير موجب شده که با تمرکز بيشتر براي ساخت واحدهاي جديد، هزينه تمام شده اجراي طرح هاي مختلف پتروشيميايي کاهش يابد.
معاون وزير نفت با اشاره به سهم 25.8 درصدي ايران در توليد محصولات پتروشيمي در سطح منطقه خاورميانه يادآور شد: هم اکنون ايران پس از عربستان سعودي بزرگترين توليدکننده محصولات پتروشيمي در خاورميانه بوده که تا سال 1404 بايد ايران جايگاه نخست منطقه را به دست آورد.
به گزارش ايسنا، بر اساس برنامه هاي کلان وزارت نفت قرار است ظرفيت نصب شده صنعت پتروشيمي از 48 ميليون تن کنوني به سالانه 126 ميليون تن تا پايان چشمانداز 20 ساله افزايش يابد. اين در حالي است که ساخت 46 طرح جديد و تکميل 30 طرح نيمه تمام پتروشيمي براي دستيابي به ظرفيت توليد 100 ميليون محصول پتروشيمي به يکي از برنامه هاي اولويت دار شرکت ملي صنايع پتروشيمي در برنامه پنجم تبديل شده است.
دستيابي به توليد 12 ميليون تن اتيلن، 10 ميليون تن پليمر، چهار ميليون تن آروماتيک، 8.5 ميليون تن اوره و 15 ميليون تن متانول از ديگر اهداف ترسيم شده براي پيشي گرفتن از رقيب عربستاني در راستاي سند چشم انداز است.