دنياي اقتصاد- شاخص بورس اوراق بهادار از 16هزار واحد هم فراتر رفت تا تمام ركوردهاي گذشته را كمرنگ كند.
شاخص بورس ديروز پنجمين رشد 200واحدي خود را پشت سر گذاشت و با 203 واحد افزايش به 16هزار و 78واحد رسيد. به اين ترتيب ارزش بورس تهران بعد از شكستن تمامي ركوردها براي اولين بار به 76هزار ميليارد تومان (73ميليارد دلار) رسيده است؛ رقمي كه بالاترين ارزش بورس در تاريخ 43 ساله را نشان ميدهد. تمامي نمادهاي بزرگ ديروز تحت تاثير جو مثبت اين روزهاي بورس تهران، شاخص را بالا كشيدند.
ثبت بالاترين ارزش بورس به ميزان 76هزارميليارد تومان
شاخص بورس اوراق بهادار از 16هزار واحد هم فراتر رفت تا تمام ركوردهاي گذشته را كمرنگ كند.
شاخص بورس ديروز پنجمين رشد 200واحدي خود را پشت سر گذاشت و با 203 واحد افزايش به 16هزار و 78واحد رسيد. به اين ترتيب ارزش بورس تهران بعد از شكستن تمامي ركوردها براي اولين بار به 76هزار ميليارد تومان (73ميليارد دلار) رسيده است؛ رقمي كه بالاترين ارزش بورس در تاريخ 43 ساله را نشان ميدهد.
از سوي ديگر تمامي نمادهاي بزرگ ديروز تحت تاثير جو مثبت اين روزهاي بورس تهران، شاخص را بالا كشيدند. بر اين اساس مخابرات با 43واحد، فولاد با 32واحد، چادرملو با 22 واحد، سايپا با 19 واحد و مس با 13 واحد بيشترين تاثيرات مثبت را براي رسيدن شاخص به 16 هزار واحد داشتند.
تمامي اين اتفاقات در حالي رخ داده است كه شاخص، 22 تير ماه امسال ركورد 15هزار واحدي را شكست و با يك جهش فوقالعاده طي سه هفته بيش از يكهزار و 72 واحد رشد كرد و به 16هزار و 78واحد رسيد. بر اين اساس ميتوان گفت گامهاي شاخص براي رسيدن به 16هزار واحد خيلي سريعتر از رسيدن به 15هزار واحد بود. به طوري كه شاخص در سيام فروردين ماه روزهاي با بيشترين رشد و افت شاخص در سال 89، 14هزار واحد را پشت سر گذاشت، اما سه ماه طول كشيد تا به ركورد 15هزار واحدي در تاريخ دست يابد.
بر اساس اين آمار شاخص بورس از ابتداي امسال سههزار و 541واحد رشد كرده و بازدهي بورس نيز 2/28درصد ثبت شده است كه براي 4 ماه نخست سال رقم قابلتوجهي است. امسال شاخص بورس البته به مدد برگزاري مجامع و تقسيم سودهاي بالا، از بازگشايي قابلتوجه نمادها نهايت افزايش را تجربه كرد. تقسيم سودهاي بالا و استقبال سهامداران، بازار سرمايه را در حالي مورد استقبال سرمايهگذاران قرار داده كه ساير بازارهاي موازي تغيير چنداني به خود نديده است.
در اين ميان البته ركود صنعت ساختمان و كاهش سود سپردههاي بانكي هيچ انگيزهاي براي سرمايهگذاري در اين بخشها ندارد. از سوي ديگر فعالان بازار سرمايه مجامع را در حالي پشت سر گذاشتهاند كه اميد به عدم اجراي طرح تحول اقتصادي در بين سهامداران افزايش يافته است.
تعويق اجراي طرح تحول در حالي كه اكثر شركتها، پيشبينيهاي محتاطانهاي را از بودجههاي امسال در نظر گرفتهاند، موجب خوشبيني به روزهاي آينده بورس و تحقق بودجه شركتها شده است. تا جايي كه ممكن است عدم آزادسازي نرخ حاملهاي انرژي از يك طرف و اميد به افزايش قيمتهاي جهاني از سوي ديگر، اميد به تعديل بودجه شركتها را نيز فراهم كند.
سومين عاملي كه ميتوان از آن به عنوان موتور اصلي حركت بازار سرمايه طي يك ماه گذشته نام برد، معامله بلوكي خودروسازان است.
عرضه همزمان بلوكهاي 18درصدي
ايران خودرو و سايپا از ابتداي تير ماه و افزايش قيمتهاي باورنكردني در اين معاملات به خصوص در مورد سايپا و حواشي پس از اين معاملات، موجب توجه ويژه بازار به اين سهام شد تا جايي كه اين معاملات بلوكي با تمامي حاشيهها و اخباري كه براي خريداران آنها به دنبال داشت، اخبار داغي براي بازار سرمايه داشت. اميدواري سهامداران، مهمترين اتفاقي است كه در سايه حمايت و خريد حقوقيهاي فعال بازار سرمايه رخ داده است.