
به گزارش
پول نیوز شاید بتوان کالابرگ های مرحله سیزدهم را پایانی بر عمر کوپن در ایران دانست، عاملی که بواسطه آن در مقاطعی توازن قدرت خرید و دریافت های کالاهای اساسی میان اقشار مختلف برقرار می شد ؛ حال با گذشت نزدیک به 30 سال از ورود کالابرگ به چرخه اقتصادی کشورمان آیا هنوز زمان خروج آن از معیشت مردم نرسیده است ؟
کوپن در اوایل دهه 60 در مخارج اولیه زندگی اقشار مختلف ایرانی ها نقش بسزایی را بازی می کرد، زمانی که اثرات مخرب جنگ روال عادی زنگی را متزلزل کرده و کمک رسانی دولت در آن دوره بسیار ضرورت یافته بود.
در عمل اهدای کمک های این چنینی از سوی دولت به مردم از کشورهای کمونیستی باب شد؛ زمانی که این کشورها با اندیشه هایی مانند ، توازن قدرت اقتصادی میان اقشار مختلف ، قوت گرفتن قشر کارگر ،همچنین ثروت ستیزی و با حجوم به سمت سرمایه داری و قوت گرفتن بخش خصوصی می شتافتند .
کمونیستها از یکسو،در عمل پیشرفته ترین و استوارترین بخش احزاب طبقه کارگر هر کشور را تشکیل میدادند، و درواقع محرک آن بخش می بودند.
در ایران با اهدای سیزده مرحله کالابرگ و با گذر از روزهای سخت جنگ ، لزوم ارائه این کمک ها توسط دولت به شدت زیر سوال می رود و امری متناقض با آزاد سازی اقتصاد و حذف نظام یارانه ای تلقی می شود.
با گذشت حدود 6 ماه از اعلام آخرین کالا برگ که مربوط به کالای قندو شکر می شد، دیگر خبری از شماره های بعدی نشد و نزدیکی به نیمه دوم سال و وعده دولت در خصوص اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، ارائه کالا برگ ها هم در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
بر این اساس شائبه ی حذف کالابرگ روز به روز قوت بیشتری می گیرد و موضع گیری های غیر شفاف مسئولان دولتی در قبال این امر ، به احتمال خروج کالابرگ از چرخه اقتصادی قوت بیشتری می بخشد.