
به گزارش خبرنگار
پولنیوز، نماینده سهامداران شرکت تاید واتر در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه ضمن معرفی شرکت تاید واتر و خدمات ارائه شده توسط این شرکت از قبل از انقلاب تاکنون، از زمزمههایی درخصوص کارشکنی در قرارداد 10 ساله این شرکت ابراز نگرانی کردند.
گفتنی است شرکت تایدواتر خاورمیانه به عنوان شرکت خصوصی سهامی عام فعالیت می کند و اکثر سهامداران این شرکت متشکل از قشر آسیبپذیر جامعه هستند.
سمیره رستمی نماینده سهامداران هرمزگان در این نشست ضمن ابراز تمایل تایدواتر به پذیرش سرمایهگذاری به نحو صحیح در این شرکت گفت : ما از سرمایهگذاران حقیقی که قصد سرمایهگذاری از طریق خرید تجهیزات استراتژیک و اعمال این چنینی دارند استقبال می کنیم، ولی به اشخاصی که قصد استفاده از سرمایه دیگران را دارند و با هدف تصرف در سود پدید آمده سالهای طولانی این شرکت پا پیش گذاشتهاند، اجازه نمیدهیم که از نیروی متخصص، سرمایه و زحمتهای بیدریغ کارکنان، مسئولان و سهامداران این شرکت سوءاستفاده بهعمل آورند.
رستمی در ادامه اضافه کرد: سازمان بنادر تاکنون حمایتهای زیادی از تایدواتر کرده است که این امر جای تقدیر دارد و ما انتظار داریم که پس از این نیز این حمایت ادامه داشته باشد، زیرا ما دارای توانایی بسیاری بالایی در حوزه کاریمان هستیم و مشارکت تایدواتر در بنادر دیگر کشور را خواستاریم.
امینی نماینده سهامداران تهران و اولین موسس شرکت تایدواتر با اشاره به وضعیت مثبت این شرکت در بورس و خدمت رسانیاش در دوران جنگ تصریح کرد: تشکیلات تایدواتر بسیار ساماندهی شده است و رتبهبندی بندر شهید رجایی در مقام پنجاهمین بندر دنیا، برای ما مایه افتخار است.
وی افرود: تایدواتر شرکت خود ساختهای است و با اهدای سود به افراد زحمتکش و محروم موجب گذران زندگی این افراد فقط از راه سود سهام این شرکت شده است.
امینی تعداد پرسنل فعال در بندر امام را 485 نفر ذکر کرد و گفت: تایدواتر 13 سال ضرردهی را تحمل کرده و حال که موعد سوددهیمان رسیده، قرار است این قرارداد را به شخص دیگری واگذار کنند و با وجود قرارداد 10 ساله با تایدواتر آن را ادامه ندهند.
شایان ذکر است تایدواتر با حدود 6 میلیون سهامدار در وضعیت مطلوبی به سر میبرد ودر 3 ماهه نخست امسال 36 درصد افزایش حجم کار داشته است که با این وجود به هیچ مشکلی برخورد نکرده است و مورد تقدیر انجمن کشتیرانی نیز قرار گرفته است.
نمایندگان سهامداران خرد تایدواتر ضمن انتقاد از عدم مشارکت و استفاده از توان تخصصی شرکت ذکر کردند: سهام قبل از فروش با قرار داد 10 ساله فروخته شد و رییس سازمان خصوصیسازی با آن شرط سهام را واگذار کرد ولی اکنون این وضعیت تغییر کرده و کمکم به مدت 6 ماهه کاهش یافته است.
این نمایندگان افزودند: در زمان انعقاد قرارداد تاید واتر 1800 نفر نیرو داشت و بالای 400 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده بود و از نظر توان تخصصی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.
نمایندگان سهامداران این شرکت از عدم استفاده از تایدواتر در بنادر دیگر نظیر سلفچگان، خرمشهر انزلی و آستاراخان انتقاد کرده و گفتند: چرا باید با وجود این توان تخصصی در میان کارکنان تایدواتر در حوزه خدمات دریایی فقط در بندر عباس از این شرکت استفاده شود.
بر همین اساس چندی پیش سهامداران شرکت بورسی تاید واتر در نامهای اعتراضآمیز خطاب مدیرعامل سازمان بنادر خواستار تجدید نظر این سازمان در برخورد با شرکت تایدواتر شدند تا زمینه سودجویی عوامل فرصتطلب بهطور کامل از میان برداشته شود.
سهامداران تایدواتر با اشاره به خرید 42 درصد سهام بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات بندری کشور به مبلغ 176 میلیارد تومان توسط شرکت مهر اقتصاد ایرانیان تصریح کردند: با وجود گذشت دو سال از واگذاری این سهام توسط تایدواتر، نحوه برخورد سازمان بنادر بهعنوان ناظر و کارفرمای شرکت در بخش بندری به گونهای بوده است که سهامدار اصلی تایدواتر نه تنها سودی از محل صرف منابع خود حاصل نکرده بلکه با کاهش 40 درصدی ارزش سهام خود مواجه شده است.
این اتفاقات در حالی برای تایدواتر روی داده است که هم اکنون در بنادر کشور، شاهد تقسیم غیر عادلانه بازار بین شرکتهایی هستیم که سهم آورده آنها در بخش بندری کشور نسبت به تایدواتر خاورمیانه بسیار اندک است و علاوه بر این بخش اعظم این اندک آورده نیز از محل تسهیلات و منابع بانکی تامین شده است!
احتراما" مطالبی در ارتباط با شرکت تایدواتر وجود دارد که شاید عزیزانی که دراین نوشتار به دفاع از سهامداران پرداخته اند یا از آنها مطالع نیستند و یا اگرهم هستند نخواستند واقیعات موجود را مطرح کنند . اولا" شرکت تایدواتر زمانیکه ترمینال کانتینر بندر شهید رجائی را در مزایده برنده شد بیش ده شرکت کوچک بزرگ در همان مزایده شرکت کرده بودنند و چون از مدتها قبل و بدون مناقصه و مزایده کارها دست تا یدواتر بود و قیمتها را در اختیار داشت و کمک هم به اوشد و بعد هم هر مزایده نان وآب دار بنادر را به تایدواتر دادنند و امروزه بر اثر سیاست گذاری های غلط مسئولین ذیربط د ر حوزه بندری کشور و تاسیس چند ین و چند شرکت تعاونی کارکنان شاغل و بازنسشته ....... و امثالهم کارها را در بنادر شمالی که انحصاری کرده اند در بنادر جنوبی هم نوظهوری در کنار تایدواتر راه انداخته شده بنام شرکت کاوه اندک درامدی هم که برای چند ین شرکتی که از سازمان بنادر مجوز گرفته اند بدلیل حضور تایدواتر و شرکتهای تعاونی .... وچند منظوره و کاوه سالی یک قایق هم به شرکتهای کوچک سپرده نمیشود تا با تخلیه و بارگیری سالی یکبار توان پرداخت اجاره دفترکارشان و یا پول برق و اب دفترشان را بدهند .آیا بنظر شما در حوزه های بندری فقط به فقط تایدواتر و امثالهم هستند که حق حیات دارند و برای شما مهم نیستند از اینهمه انسان شریفی که با هز اران امید و آرزو وارد این عرصه شده اند حق کار و فعالیت ندارند دوست عزیز کمی انصاف داشتن خیلی با ارزش است تا همه چیز را برای خود خواستن خدانگهدارشما