به گزارش پولنیوز، بيمه مرکزي اعلام کرد که بر اساس وظايف قانوني خود بستر لازم را براي فعاليت شرکتهاي بيمه در قالب تعاوني سهامي عام فراهم کرده است و از هيات موسس شرکتهاي بيمه تعاوني خواست که با تطبيق وضعيت تاسيس شرکت با قانون تاسيس شرکتهاي بيمه غيردولتي و مصوبات شوراي عالي بيمه در اين زمينه، فرآيند تاسيس را پيگيري کنند.
رييس اداره پذيرش موسسات بيمه مرکزي گفت: درخواست تاسيس شرکت بيمه تعاون در قالب سهامي عام در سال 87 از سوي هيات موسس آن به بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران ارائه و فرآيند تاسيس آن تا مرحله ارائه فهرست موسسان، طرح اساسنامه و برنامه جامع عملياتي طي شده است. بيمه مرکزي نيز موارد يادشده را طي فرآيند زماني مشخص بررسي و گزارش کرد، اما با وجود مکاتبات صورت گرفته در خصوص طي مراحل باقيمانده، تاکنون نماينده هيئت موسس آن را در چارچوب فرايند تاسيس پيگيري نکرده است.
سيامک ملکي افزود: موضوع توسعه شرکتهاي بيمه در قالب تعاوني سهامي عام در شوراي عالي بيمه مطرح و در بهمن ماه سال گذشته " آييننامه ضوابط تاسيس موسسات بيمه غيردولتي" موسوم به آييننامه شماره 40 را اصلاح و زمينه قانوني براي تشکيل شرکت تعاوني سهامي عام ايراني در بيمههاي بازرگاني را فراهم کرد، در حالي که ماده 2 آيين نامه شماره 40 تشکيل موسسه بيمه را صرفا به صورت شرکت سهامي عام ايراني امکانپذير دانسته بود.
همچنين اساسنامه تيپ شرکتهاي بيمه تعاوني سهامي عام با همکاري وزارت تعاون، سازمان بورس اوراق بهادار و بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران تهيه و پس از تاييد هيات عامل بيمه مرکزي، به وزارت تعاون ارسال شد.