ايرنا: محمد حسين رزاقي اظهار داشت : براثر شخم زدن هاي بي رويه ، تخريب مراتع و عرصه هاي طبيعي و فرسايش خاک سالانه بيش از 238 ميليون متر مکعب رسوب وارد مخازن سدهاي کشور مي شود.
وي گفت : در شرايط حاضر سالانه 15 تا 20 تن در ايران در هکتار فرسايش صورت مي گيرد که اين ميزان در دنيا حدود 10 تا 12 تن است و اين حاکي است که ميزان فرسايش درايران به ميزان دو برابر جهاني است.
وي مساحت مراتع کشور را 86 ميليون هکتار اعلام کرد و گفت : در زمان حاضر 53 درصد از مساحت کل کشور را مراتع تشکيل مي دهد.
رزاقي علوفه بدست آمده از اين ميزان مرتع را سالانه 12 ميليون تن اعلام کرد و افزود : هم اکنون ازاين ميزان مرتع ، تعداد 86 ميليون واحد دامي تغذيه مي کنند.
وي يادآور شد : مراتع موجود و علوفه استحصالي از آن در شرايط کنوني تنها جوابگوي 50 روز از نياز علوفه اي اين تعداد واحد دامي است و اين درحاليست که دام هاي موجود به مدت هفت ماه از اين مراتع استفاده مي کنند که اين امر موجب تخريب روز افزون مراتع کشور شده است.
رزاقي گفت : از مجموع مراتع کشور تنها 14 ميليون هکتار را مراتع خوب تشکيل مي دهند و بقيه عمدتا مراتع متوسط و يا ضعيف در حال تبديل شدن به بيابان است.
وي خاطرنشان کرد : متأسفانه درکشور ما ارزش مراتع و جنگلها در ارزش چوب و علوفه ديده ميشود و هنوز ارزش اقتصادي اين منابع شناخته نشده است.
مدير کل آموزش و ترويج منابع طبيعي و آبخيزداري کشورگفت : به طور متوسط 413 ميليارد مترمکعب نزولات آسماني در کشور وجود دارد که 270 ميليارد مترمکعب آن تبخير و تعريق شده و حدود 130 ميليارد مترمکعب از منابع آب تجديد شونده ، مي باشد.
وي متوسط بارندگي درکشور را 250 ميليمتر در سال اعلام کرد و گفت : اين ميزان ، يک سوم متوسط بارندگي در جهان است .
رزاقي ، فقر، تجاوز و تخريب ، عدم توجه ، نا آگاهي ، عدم باور و بياعتمادي مردم را از جمله عوامل تخريب منابع طبيعي برشمرد و گفت : افزايش اعتبار و جذب نيروي انساني ، ادامه وضعيت فعلي ، مشارکت مردم (برپايي نهضتي فراگير) ، واگذاري کارها به مردم و استفاده از ظرفيتهاي موجود ، از جمله راهکارهاي مقابله با عوامل تخريب است.