محمود شکری در گفتگو با مهر از ارائه 4 میلیون و 254 هزارو 684 فقره اظهارنامه مالیاتی در سال جاری (ابتدای تیرماه تا پایان روز دوم مردادماه جاری) خبرداد و گفت: اظهارنامه های ارائه شده در سال جاری نسبت به سال گذشته با رشد حدود 30 درصد مواجه شده است.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور در مورد نحوه اخذ جرائم مالیاتی نیز اظهارداشت: اگرمودیان نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نکرده باشند، بر اساس بندهای "الف" و"ب" جریمه 40 درصدی شامل آنها می شود، همچنین اگر مودیان اظهارنامه ارائه کرده باشند، به بخش رسیدگی می رود که رسیدگی در این خصوص با اصناف است، چنانچه مودیان اسناد و دفاتر خود را ارائه نکنند نیز با جریمه 40 درصدی مواجه می شوند.
وی در پاسخ به اعتراضات برخی اصناف به کم بودن زمان ارائه اظهارنامه های مالیاتی گفت: زمان تسلیم اظهارنامه ها بر اساس قانون تا پایان تیرماه است و این زمان قابل تغییر نیست، این در حالی است که در تهران برای تسلیم اظهارنامه ها 3 روز به مدت زمان آن افزوده شد.
شکری ادامه داد: در عین حال ادارات سازمان امور مالیاتی خلوت بود و دچار ازدحام نبود، همچنین هیچ فردی نیز نبوده که به سازمان مراجعه کرده باشد و به دلیل شلوغی موفق به ارائه اظهارنامه نشده باشد، زمانی این اعتراض معنا دارد که فردی برای ارائه اظهارنامه به دفاتر سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده باشد و به دلیل اتمام وقت نتوانسته اظهارنامه خود را تحویل دهد.
این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی کشور مدت زمان مذکور را کافی دانست و گفت: اگر فردی اظهارنامه خود را تحویل نداده باشد، به شرایط خود این فرد باز می گردد.
گفتنی است، برخی اصناف نسبت به مدت زمان تسلیم اظهارنامه ها اعتراضاتی را مطرح کرده اند مبنی بر اینکه توافق صورت گرفته میان سازمان مالیاتی و اصناف در تاریخ 21 تیرماه بوده که تا روز 31 تیرماه یعنی اتمام مهلت تسلیم اظهارنامه ها تنها 10 روز باقی مانده بود و این مدت زمان برای تسلیم اظهارنامه توسط بیش از 3 میلیون واحد صنفی در سراسر کشور کم است.
شکری با بیان اینکه هنوز تعداد افرادی که اظهارنامه خود را تحویل نداده اند مشخص نیست، گفت: باید در این خصوص بازبینی هایی صورت گیرد که کار سخت و زمانبری است.
وی در پاسخ به این سئوال که برای برخورد نکردن با مشکلاتی که امسال نسبت به مالیات اصناف به وجود آمد، سازمان چه تدابیری را برای سال آتی می اندیشید؟ افزود: سازمان امور مالیاتی کشور هر سال برای این منظور برنامه ریزی می کند به نحوی که برنامه ریزی ها از آذر ماه هر سال برای مالیات سال آینده انجام می شود.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: تصمیم گیری برای بیش از 3 میلیون واحد صنفی کار سختی است، اما سازمان مالیاتی پیشنهاد کرد که قبل از سال باید این کار انجام و از ابتدای سال تکلیف مودیان مالیاتی مشخص شود؛ در این ارتباط نیز جلسات متعددی برگزار شده است.