به گزارش فارس، مجيد نامجو در همايش مديريت و بهينهسازي انرژي تصريح كرد: در مديريت مصرف انرژي بايد از خود شروع كنيم و مردم از ما انتظار دارند كه اگر قرار است فعاليتي آغاز شود دولت از خود شروع كند.
وي با بيان اينكه سياستهاي كلي اصلاح الگوي مصرف به تازگي توسط مقام معظم رهبري ابلاغ شده اظهار داشت: تعيين بعضي شاخصها در اين سياستها تكليف شده كه وظيفه دولت را بسيار سنگينتر ميكند.
وزير نيرو اضافه كرد: در بند 7 سياستها براي وزارت نيرو تكاليفي از جمله افزايش بازرسي نيروگاهها، استفاده از انرژيهاي تجديدپذير و ايجاد نيروگاههاي پراكنده وجود دارد.
وي افزود: در بند 8 اين سياستها در ارتباط با اصلاح الگوي مصرف آب نيز وزارت نيرو تكاليفي از جمله بازچرخاني آب ، بهينه مصرف كردن آب و حتي اصلاح الگوي كشت دارد.
نامجو در ادامه با بيان اينكه وزارت نيرو در حال تهيه بستههايي براي پيگيري اين سياستها است، گفت: كتاب اول وزارت نيرو را براي پيگيري و جهتدهي به سياستهاي اصلي وزارت نيرو منتشر كرديم.
وي در ادامه اظهار داشت: در بودجه سال 89 ظرفيتهاي خوبي براي كاهش تلفات در اختيار وزارت نيرو قرار گرفته است كه از جمله آنها در بند 8 اين سياستها پيشبيني شده است از محل فروش نيروگاهها1500 ميليارد تومان منابع براي كاهش تلفات اختصاص پيدا كند.
وي افزود: 5 نيروگاه اروميه ، چابهار، اردبيل، قائم و جهرم براي عرضه آماده شدهاند و دولت مجوز اين عرضه را داده است تا پس از قيمتگذاري سهام اين نيروگاهها به كساني كه در جهت كاهش تلفات تلاش ميكنند، واگذار شود.
وي با بيان اينكه براي كاهش تلفات تكنولوژي جديد HDBC را اجرا ميكنيم گفت: پايلوت اين طرح خط 2500 كيلومتري اتصال خراسان از طريق سمنان به اصفهان است كه تلفات را به نزديك صفر كاهش ميدهد.
نامجو اظهار داشت: براي 3 هزار مگاوات توليد پراكنده برنامهريزي كردهايم و با استقبال بخش خصوصي در اين زمينه مواجه شديم چنانكه براي 6 هزار مگاوات توليد پراكنده ثبت نام شده است.
وي يكي از مهمترين محاسن توليد پراكنده را كاهش تلفات به دليل توليد در مكان مصرف دانست و گفت: پيشبيني شده است تا 3 درصد انرژي كشور از طريق انرژيهاي تجديدپذير تأمين شود چرا كه ما مزيت سرزميني خود داريم و 300 روز آفتابي داريم. در سال در دالانهاي باد كشور ظرفيت خوبي براي ما ايجاد كرده است.
وزير نيرو با بيان اينكه افزايش ساليانه يك درصد بازده نيروگاههاي حرارتي در برنامه وزارت نيرو گفت: در برنامه پنجم پيشبيني شده است بازده اين نيروگاهها از 38 درصد به 45 درصد افزايش يابد.
وي در زمينه واگذاري نيروگاهها اظهار داشت: سه بسته 10 تايي و يك بسته 5 تايي براي واگذاري آماده شده است و مجموعا 35 نيروگاه از 51 نيروگاه حرارتي وزارت نيرو آماده عرضه است و پس از واگذاري وزارت نيرو ضمانت خريد برق را حداقل براي 10 تا 20 سال ارائه ميكند.
وي اضافه كرد: نسبت به هوشمندسازي شبكه به ويژه هوشمند سازي كنتورها برنامهريزي كردهايم و قرار است منابعي را در راستاي هدفمند كردن يارانهها دريافت كرده و به طور ضربتي اين طرح را اجرا كنيم.
نامجو گفت: يكي از برنامههاي وزارت نيرو ايجاد 30 شركت استاني خدمات انرژي است.
وي با تأكيد بر اينكه دست زدن به اقدام وضع ما را متحول ميكند گفت: در سال گذشته با توليد 90 ميليون لامپ كم مصرف 1500 مگاوات پيك مصرف را كاهش داديم.
وي افزود: اگر اقدامات مستمر، پيگير و با برنامه نباشد، اقدامات مقطعي تأثير چنداني ندارد چنانكه امسال متوسط رشد مصرف انرژي 1.75 درصد نسبت به سالهاي گذشته بيشتر بوده است.
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه سقف قيمت انرژي بايد حل شود ، گفت: هدفمند كردن يارانهها كليد حل اين مشكل است.
وي افزود: موضوع دوم سياستها و برنامههاست كه خوشبختانه سياست هاي كلي اصلاح الگوي مصرف ابلاغ شده و برنامه جامع صنعت برق تدوين شده است.
وي موضوع حياتي سوم را ظرفيتسازي دانست و گفت: با واگذاري نيروگاهها و تصديها فضا براي اين ظرفيتها باز ميشود.
وي افزود: چهارمين مسئله حياتي استفاده از انرژيهاي تجديد پذير و پنجمين مسئله اولويتبندي است به گونهاي كه تشخيص دهيم كجا بيشترين تأثير را در مديريت و بهينه سازي مصرف انرژي دارد.
وي با تأكيد بر اينكه بايد نسبت به واردات محصولات انرژيبر در كشور تجديدنظر صورت پذيرد، گفت: 7 تا 8 هزار مگاوات انرژي كشور صرف كولرهاي گازي شود و بايد با پيگيري سياستهاي صحيح اين مسئله اصلاح شود.