April 2020 01 / چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
کد خبر: ۲۲۱۲۵۶
۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
0
بهترین گیاهی که در میان عامه مردم برای درمان نفخ و دردهای شکمی شهرت دارد گیاه نعنا است که در دو نوع گیاهی و عرق در میان مردم کاربرد دارد.
پول‌نیوز - یک پژوهشگر طب سنتی گفت: افرادی که دستگاه گوارش آن‌ها بسیار حساس است و دچار نفخ و درد شکم می‌شوند، در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشند می‌توانند علاوه بر پیروی از برنامه غذایی مناسب، از برخی گیاهان نیز برای التیام مشکلشان بهره ببرند.

دکتر عین اله ولی زاده افزود: تصور عامه افراد بر این است که مصرف حبوبات نقش زیادی در ایجاد درد شکم و نفخ آن اثر دارد اما باید گفت استفاده از غذاهایی که با خمیر تهیه می شوند نیز برای آن‌ها مضر خواهد بود و خوردن پیراشکی، خمیر نان باگت، نان های خوب تخمیر و پخته نشده، پیتزا و ماکارونی و سیب‌زمینی به این افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است از این نوع غذاها در برنامه غذایی خود پرهیز کنند.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: بهترین گیاهی که در میان عامه مردم برای درمان نفخ و دردهای شکمی شهرت دارد گیاه نعنا است که در دو نوع گیاهی و عرق در میان مردم کاربرد دارد.

وی با اشاره به اینکه عرق نعنا اثربخشی بیشتری نسبت به دمکرده گیاه آن دارد گفت: باید به این نکته اساسی توجه داشت که مصرف بیش از اندازه این گیاه باعث گشاد و باز شدن محل اتصال مری به معده می‌شود و بر این اساس بیمارانی که از رفلاکس معده رنج می‌برند، در میزان مصرف این گیاه باید دقت کافی داشته باشند زیرا منجر به سوزش سردل و عوارض ناشی از آن می شود.

دکتر ولی زاده علاوه بر نعنا، گیاهانی چون زیره سبز، زیره سیاه، زنیان و انیسون را در کاهش نفخ شکم بسیار موثر دانست و گفت: این گیاهان باید پس از صرف غذا استفاده شوند. بیماران می توانند یکی از این گیاهان را به میزان حدوداً نیم گرم، با مقداری نبات ساییده شده مخلوط کرده و به صورت خشک پس از صرف غذا میل کنند. البته باید از ساییدن این گیاهان برای مدت طولانی خودداری کرد زیرا خاصیت درمانی آنها پس از یک هفته از بین خواهد رفت. بنابراین می‌توان برای هر وعده یکی از گیاهان نامبرده را به صورت پودر درآورد و از آن استفاده کرد تا اثر درمانی آن محفوظ بماند.

این متخصص مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز به اثربخشی آویشن و دارچین هم در این زمینه اشاره کرد و گفت: بهتر است نصف قاشق غذاخوری آویشن یا دارچین را با مقداری آب بجوشانید و پس از آنکه جوشانده را از صافی عبور دادید، دمکرده آن را نیم ساعت پس از صرف غذا میل کنید.

ولی زاده به کسانی که دچار درد شکم و نفخ هستند تاکید کرد: هرگز همراه با غذا نوشیدنی میل نکنند و تا نیم ساعت قبل و بعد از غذا از خوردن مایعات اجتناب کنند تا کمتر به مشکلات گوارشی دچار شوند.

منبع: سلامت آنلاین
برچسب ها: نعناع ، نفخ ، دل درد ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
«ایران خودرو» و افزایش سرمایه ۲ هزار درصدی

«ایران خودرو» و افزایش سرمایه ۲ هزار درصدی

مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام، به افزایش سرمایه ثبت شده ایران‌خودرو رای مثبت داد.
سود ۵۰ تومانی برای سهامداران «وسپه»

سود ۵۰ تومانی برای سهامداران «وسپه»

۵ اسفند، مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت سرمایه‌گذاری سپه با حضور مدیرعامل و بیش از ۸۰ درصد سهامداران در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد.
سود 93 تومانی در جیب سهامداران «شیران»

سود 93 تومانی در جیب سهامداران «شیران»

پول نیوز - مجمع عمومی سالانه عادی شرکت «سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران» در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: