پولنیوز، محمدعلی دیانتی زاده* - سهلانگاری برخی مدیران بانکی در کشور و وجود برخی قوانین دست و پاگیر در بانکها، باعث کاهش اشتغال، افزایش نرخ بیکاری و رکود در اقتصاد شده است.
این موضوع مهم را یکی از استانداران نیز بهتازگی یادآور شده است. بهراستی نیز عوامل برشمردهشده باعث دلسردی سرمایهگذاران در انجام سرمایهگذاریهاست که تاثیر مستقیم در کندی روند اشتغالزاییها و بیکاریها میشود.
به اعتقاد کارشناسان، یکی از مهمترین معضلاتی که صنعت کشور را با رکود مواجه کرده، بهره و هزینه سنگین استفاده از این تسهیلات است که موجب شده عملا هیچیک از تولیدکنندگان تمایلی به استفاده از تسهیلات گران بانکی نداشته باشند. زیرا چنین حاشیه سودی را برای فعالیت خود متصور نیستند و نمیتوانند پاسخگوی بهرههای سنگین این تسهیلات باشند.
از سوی دیگر، از لحاظ ساختارهای تصمیمگیری، بین بانکهای تامینکننده اعتبار تسهیلات و ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید فاصله وجود دارد و هماهنگیهای آنها در سطح کشور و استانهای مختلف، متفاوت است و مشکلاتی را ایجاد میکند.
از این رو دولت باید علاوه بر اصلاح قوانین دستوپاگیر موجود با کمک مجلس، بر تعامل خود با مدیران بانکی در راستای همگرایی بیشتر بانکها و بخشهای تولیدی و خدماتی بیفزاید تا با شفافتر شدن موانع و نواقص موجود در این مسیر، راهحلهای کاربردیتری برای رفع آنها بیابد.
*سردبیر