پولنیوز - معاون وزیر نفت ظرفیت تولیدی واحد نیمه صنعتی پلی پروپیلن را ۲۴۰۰ تن در سال عنوان و تولید کاتالیست ها در کنار این واحد را اقدامی ارزشمند دانست.
مرضیه شاهدایی در حاشیه افتتاح واحد نیمه صنعتی پلی پروپیلن پتروشیمی شازند در جمع خبرنگاران گفت: هدف شرکت پژوهش و فناوری توسعه و تامین تکنولوژی های لازم برای صنعت پتروشیمی است و در چند سال اخیر بر روی فرایندها و تولید کاتالیست ها کار کرده و افتتاح واحد پلی پروپیلن از نتایج این فعالیت هاست.
وی با اشاره به بازدید از واحد HD و دیگر واحدها بیان کرد: واحد نیمه صنعتی پلی پروپیلن با ظرفیت ۲۴۰۰ تن تولید برای اولین بار در کشور افتتاح شد و تجهیزات کلیدی این واحد توسط سازندگان داخلی ساخته شده است. این واحد می تواند گریدهای مختلف پلی پروپیلن را تولید کند.
وی بیان کرد: از دستاوردهای دیگر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تولید کاتالیست برای واحدهای پایین دستی پلی پروپیلن است که در اینده نزدیک با پروژه هایی که صنعت پتروشیمی در پیش دارد، میزان تولید پروپیلن افزایش پیدا می کند و واحدهای پایین دستی که تا به حال در کشور نبوده اند ایجاد می شوند.
وی بیان کرد: در رابطه با توسعه این کاتالیست ها و اینکه بخواهند در اشل صنعتی تولید کنند تفاهم نامه ای بین شرکت پژوهش و فناوری و شرکت خوارزمی منعقد شده که این کاتالیست ها از اشل نیمه صنعتی به صنعتی برده شود و به این ترتیب شاهد استفاده فناوری های مذکور در واحدهای بزرگ خواهیم بود.
شاهدایی بیان کرد: ۸۰ درصد پروپیلنی که در کشور تولید به پلی پروپیلن و در اراک و تبریز به دیگر مواد تبدیل می شود.
وی ادامه داد: پلی پروپیلن یکی از محصولات پلیمری است که در صنایع پایین دستی بسیار قابل استفاده است.
ظرفیت واحد نیمه صنعتی تولید پلی پروپیلن شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ٢٤٠٠ تن در سال است و قابلیت تولید گریدهای مختلف پلی پروپیلن را دارد.
ساخت واحد نیمهصنعتی تولید پلیپروپیلن از مهرماه ١٣٩١ آغاز شده و پس از ٤٣ ماه از اردیبهشتماه امسال تاکنون ٤٠ تن پلیپروپیلن را در مرحله پیش راهاندازی تولید کرده است.
ساخت تجهیزات کلیدی واحد نیمهصنعتی تولید پلیپروپیلن توسط سازندگان داخلی انجام شده است و هدفگذاری آن کسب دانش فنی کاتالیستها و گریدهای جدید، توسعه فرآیند و کاتالیست، توسعه محصول و رفع مشکلات واحدهای صنعتی مربوط ه است.
توسعه محصولات و بهینه سازی فرآیندها، افزایش راندمان تولید و سودآوری، اجرای طرح های پژوهشی با هدف بومی سازی دانش فنی مرتبط، بومی سازی تجهیزات خاص، نوآوری و بهبود در فناوری و کمک به تربیت نیروی انسانی پژوهشگر و بهره بردار از اهداف در نظر گرفته شده برای این واحد است.