به گزارش پول نیوز در پی اعلام خبر برداشته شدن ممنوعیت واردات رسمی فرش روزنامه پول نوشت :
سیاستهای جدید وزارت بازرگانی راه را برای واردات «فرش» هم باز کرد. روز گذشته خبری روی خروجی خبرگزاری ایسنا قرار گرفت که از تعیین تعرفه 50درصدی برای ورود فرشهای خارجی ارزان به ایران حکایت میکرد. تصمیمی که بیتردید هراس از «قانونی شدن» واردات فرش را به جان فعالان این صنعت خواهد انداخت. اما انگار دولت تنها به رفع ممنوعیت رسمی واردات فرش میاندیشد حتی به قیمت جمع شدن دارهای قالی به جایمانده.
این در حالی است که رییس مرکز ملی فرش در روزهای نخست انتصابش در این مرکز، از رویکرد جدیدی سخن به میان آورد که صادرات فرش را به روزهای «اوج» بازگرداند. اما چیزی از جاری شدن این وعده بر زبان«فیصل مرداسی» نمیگذرد که خبر میرسد، انبارهای گمرک از فرشهای وارداتی چینی پر شده است.
در مقابل اما این فرشهای صادراتی ایرانی است که این روزها به ندرت- برای صادرات- راهشان به گمرک میافتد. هر چند پیش از این بسیاری از مقامات و مسئولان، ورود فرشهای خارجی در بازار كشور را از مبادی غیررسمی و قاچاق عنوان میكردند اما چندی پیش اكبر هریسچیان، رییس اتحادیه صادركنندگان فرش اعلام كرده بود: «شنیدم یك مقدار فرشهای چینی وارد شده است.»
در تایید سخنان هریسچیان، یكی از مقامات مركز ملی فرش ایران نیز به قانونی شدن واردات فرش به كشورمان اشاره میكند و میگوید: اخیرا اگر كسی بخواهد فرش را رسما وارد كند، حدود50 درصد تعرفه دارد كه باید با تعرفه وارد كند.
مهدی كاتب، مدیر هماهنگی و نظارت بر امور تولید مركز ملی فرش ایران با اشاره به مطرح بودن بحث رقابت در بازار عنوان میكند: «حضور فرشهای رقبا در بازار داخلی كشور به دست مقررات داخلی است كه قبلا ممنوع بود اما اخیرا اگر كسی بخواهد فرش را رسما وارد كند، حدود50 درصد تعرفه دارد كه باید با تعرفه وارد كند. اما هیچكدام از این فرشهای خارجی ظاهرا از طریق كانالهای مستقیم نیامدند. چرا كه گمرك اعلام كرده ما چیزی به عنوان واردات فرش دستباف نداریم.»
قبل از این نیز مرتضی فرجی، رییس سابق مركز ملی فرش گفته بود: « در حال پیگیری این موضوع هستیم كه چنانچه یقین پیدا كنیم آنگاه اقدامات قانونی را انجام خواهیم داد.»
و حال كه این اقدام قانونی انجام شده، به نظر میرسد دیگر مقامات به این موضوع یقین پیدا كردهاند كه تعرفه 50 درصدی برای واردات فرش درنظر گرفتهاند.
در این شرایط بخش خصوصی در مقابل این تصمیم دولت رویكردی كاملا متفاوت در نظر گرفته است و صراحتا اعلام مخالفت میكند.
رییس اتحادیه صادركنندگان فرش در این باره میگوید:«اینها به سازمان جهانی تجارت (WTO) فكر میكنند كه اگر قرار شود زمانی ایران عضو این سازمان باشد، نمیتوانند ممنوعیتی در نظر بگیرند.»
او اضافه میکند:«فكر میكنند تعرفه 50 درصد نتیجهبخش باشد، در صورتی كه ما، بخش خصوصی 100درصد مخالف هستیم.»
محمدعلی دیدهروشن، یكی از اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی شیراز نیز در این مورد عنوان میكند:
« قاچاق آن به اندازه كافی میآید و چون این فرشها بسیار ارزان هستند، با 50 درصد تعرفه كه هیچ، با 100 یا 150 درصد هم نتیجه نمیدهد.»
حال در این شرایط با وجود اعلام مخالفت
بخش خصوصی در مورد این تصمیم دولت برای مقابله با ورود فرشهای خارجی به كشور، باید منتظر ماند و دید كه چقدر این سیاست جواب میدهد؟