ایسنا: اداره كل
استاندارد استان تهران اعلام كرد: در طرح بازرسي از رستوران و فستفودهاي
سطح تهران در اواخر سال گذشته مشخص شد كه رنگ غير مجاز تارترازين E102 با
عنوان (صفار الزعفران) در برخي از آنها مورد استفاده قرار ميگيرد.
مهدي
پورهاشيم - مدير كل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران - در اين رابطه
افزود: اين ماده خطرناك ساخت كشور عربستان سعودي است و با وجود غير
استاندارد بودن به طورگسترده در سطح بازار استان تهران عرضه شده است و
متاسفانه در بسياري از خانوادهها و مراكز عرضه مواد غذايي مورد استفاده
قرار ميگيرد.
وي گفت: براساس مدارك معتبر علمي، رنگ تارترازين در
بسياري از كشورها از جمله ايران به عنوان يكي از مضرترين و حساسيتزاترين
رنگهاي مصنوعي شناخته شده و استفاده از آن نيز غير مجاز و خطرناك اعلام
شده است.
او با اشاره به مضراتي كه اين ماده خطرناك براي
مصرفكنندگان در دراز مدت ايجاد ميكند، افزود: مصرف اين ماده بيماريهايي
از قبيل بيش فعالي دركودكان، معضلات گوارشي و آسمي، تومورهاي تيروئيدي،
تشديد ميگرن، تاري ديد، حساسيتهاي پوستي و بيماريهاي اسكولي و پوپورا به
همراه خواهد داشت.
پورهاشم تاكيد كرد: بر اين اساس اين اداره كل در
نظر داد در راستاي تبصره 4 ماده 9 قانون اصلاح قوانين و مقررات سازمان
استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، طرح بازرسي از رستورانها و فستفودها
را كه از اواخر سال گذشته آغاز شده، در سال جاري با جديت بيشتري در كل سطح
استان تهران اجرا كرده و با عرضهكنندگان و استفادهكنندگان اين نوع ماده
خطرناك در رستورانها و فستفودها مطابق قانون برخورد كند.