به گزارش ايسنا، محققان در مطالعات جديد خود دريافتهاند؛ ماهها پيش از اينكه نوزادان به حرف بيافتند و شروع به صحبت كردن كنند، واژهها و كلمات نقش مهمي در رشد مغز آنها ايفا ميكنند و حتي در سن سه ماهگي واژهها بيش از اصوات مثل موسيقي روي ذهن نوزادان تاثير ميگذارند.
اين پژوهش نشان داد: نوزاداني كه واژهها را ميشنوند در مقايسه با نوزاداني كه فقط نتها را ميشنوند، بهتر ميتوانند عكسها و تصاوير را دستهبندي كنند.
در اين تحقيق به 50 نوزاد دختر و پسر سه ماهه مجموعه تصاويري از ماهي نشان داده شد كه با واژهها يا صداها همراه بودند. سپس به اين نوزادان تصاويري از يك ماهي و يك دايناسور در كنار هم نشان داده شد و محققان اندازه گرفتند كه چه مدت طول ميكشد تا نوزادان به هر تصوير نگاه كنند. بر اساس اين گزارش كه در مجله «رشد كودك» به چاپ رسيده نگاه كردن به مدت طولانيتري به عكس ماهي نسبت به عكس دايناسور نشان دهنده آن است كه نوزادان، ماهي را در ذهن خود طبقه بندي كردهاند.
محققان ميگويند؛ نتايج اين تحقيق شگفتانگيز بود و نوزاداني كه همراه با واژهها يا با نتها دقيقا به تصاوير يكسان و به مدت زمان مساي نگاه كرده بودند تفاوتي با هم داشتند. بدين ترتيب كه آن گروه كه همراه با واژهها تصاوير را ديده بودند به عكس ماهي مدت طولانيتري تماشا كردند.
سوزان هسپوس محقق دانشگاه نورت وسترن در ايلينويز در اين رابطه خاطرنشان كرد: براي نوزاداني كه در حدود سه ماهگي هستند واژهها معناي خاصي را تداعي ميكنند كه از توانايي آنها براي ايجاد يك طبقه بندي حمايت ميكند. اين يافتهها براي اولين بار تا اين زمان شواهدي را ارائه ميكند كه نشان دهنده يك خط ارتباطي بين واژهها و طبقه بندي اشياء است.
ساندرا واكسمن يكي ديگر از محققان اين پژوهش نيز اظهار داشت: ما تصور ميكنيم كه گفت و گوي انساني و شايد بويژه صحبت كردن مستقيم با نوزاد در آنها نوعي توجه نسبت به اشياء و اجسام اطرافشان بوجود ميآورد كه قدرت طبقه بندي اين اشياء را در ذهن كودك ارتقا ميدهد.
به اين ترتيب به اين نتيجه رسيدهايم كه با گذشت زمان اين تاثير توجهي عمومي قويتر خواهد شد؛ به طوري كه نوزادان شروع به جدا كردن واژههاي تكي و خاص از يك گفت وگوي كلي ميكنند. بنابراين قادر خواهند شد كه از يك مكالمه تك تك واژهها و انواع واژهها را از يكديگر تمييز دهند و طوري نقشه آن لغات را در ذهن ترسيم كنند كه معناي آن را بفهمند. البته توانايي فوق العاده مغز نوزادان به اين نقطه محدود نميشود.
نتايج تحقيقات قبلي نشان داده است كه آنها ميتوانند با افكار فوقالعاده پيچيده در سن 12 ماهگي مكالمه كنند. برخي ديگر از مطالعات حتي نشان ميدهد كه نوزادان با لهجهاي كه از مادرانشان كپي برداري كردهاند، گريه ميكنند.