پولنیوز، مازیار دانیالی- همانطور که عنوان شد در یک مجموعه چند قسمتی نگاهی خواهیم داشت به ضعیف ترین خودروهای تاریخ صنعت خودرو که در جذب نظر کارشناسان و مصرف کنندگان عملکرد ناموفقی داشته و از این جهت برای خود رکوردی تاریخی برجای گذاشته اند. در بخش نخست تا اوایل دهه 60 میلادی به بررسی محصولات ناموفق پرداختیم، برای امروز نیز این مبحث را دنبال کرده و با تعدادی دیگر از محصولات ناموفق صنعت خودرو آشنا می شویم.
هر چند این خودروها به عنوان بدترین ها شناخته شده اند اما انصافا در میان آنها محصولاتی به چشم می خودر که می توان گفت مقداری در مورد آنها بی مهری صورت گرفته و نباید در این لیست حضور داشته باشند اما به هر ترتیب ادامه بحث را در بهش دوم پی می گیریم.
شورولت کوروایر مدل 1961
این شورولت ظاهری فوق العاده زیبا داشت، اما علتی که سبب شد تا در این لیست قرار بگیرد به سیستم تعلیق عقب آن مربوط می شود. موتور قدرتمند 6 سیلندر این مدل از شورولت هیچگونه هماهنگی با سیستم تعلیق ضعیف آن نداشت، از این رو نارضایتی های زیادی را موجب شد.
پیل ترایدنت مدل 1966
فکر می کنیم ظاهر آن به خوبی بیانگر علت حضورش در لیست امروز ما باشد! این خودروی کوچک موتوری 4 اسب بخاری داشت.
سوبارو 360 مدل 1968
چیزی شبیه فولکس واگن بیتل به نظر می رسید که چندان در ظاهر آزاردهنده نبود اما قوای محرکه 25 اسب بخاری، از آن یک لاک پشت تمام عیار ساخته بود.
بوند باگ مدل 1970
تمام تلاش طراحان این خودرو خلق محصولی نوآورانه بوده اما به هیچ عنوان در این رویکرد موفق نبوده اند. شاید تنها نقطه مثبت آن استفاده از فایبرگلاس برای ساخت بدنه بوده است.
ای ام سی گرملین مدل 1970
خودرویی است که ظاهر آن با سایر محصولات خودرویی آمریکا متفاوت است. زوایای طراحی شده بسیار آزاردهنده بودند. موتور 6 سیلندر آن نیز بیشتر از آنکه عملکرد و توان داشته باشد، سنگین و ناپایدار بود.
تریومف استگ مدل 1970
فاجعه ای در میان محصولات تریومف بود. طراحی انتقادت بسیاری را متوجه خود ساخت و از سوی دیگر موتور 8 سیلندر آن نیز عملکردی قابل اطمینان نداشت و به یاتاقان زدن های متعدد شهرت یافت.
کرایسلر ایمپریال کوپه مدل 1971
چیزی شبیه یک قایق 19 فوتی در خیابان به نظر می رسید. این مدل رکورددار یکی از طولانی ترین فندرهای خودرو در تاریخ است! موتور 8 سیلندر ان نیز همواره با مشکل نشت روغن مواجه بود و البته به عنوان یک 350 اسب بخاری عملکردی ضعیف در تکان دادن این کشتی خیابانی داشت.
لینکلن کانتیننتال مارک 4 مدل 1972
این محصول به رغم ظاهر جذاب خود مشکلاتی اساسی بویژه در فرمان پذیری و تغییر مسیر دادن در جاده ها داشت.
تریومف تی آر 7 مدل 1975
5 سال پس از شکست تریومف در ارائه مدل استگ، تی آر 7 روانه باز رشد تا شاید جبرانی بر گذشته باشد. اما این محصول نیز مشکلات زیادی داشت از جمله سیستم برق آن که همانند یک کابوس تمام نشدنی عمل می کرد. سقف آن نشت آب داشت و در بخش موتور، پمپ روغن نیز عملکردی ضعیف داشت.
ترابانت مدل 1975
محصولی از صنعت خودروسازی آلمان بود که مشکلات زیادی در طراحی بدنه و بویژه بخش فنی داشت. کارشناسان، موتور آنرا فاجعه مهندسی می دانستند.
شورلت شووت مدل 1976
تلاش شده بود تا محصولی کوچک و به اصطلاح شهری توسط شورلت روانه بازار شود حال آنکه چنین رویکردی اساس با روح طراحی برند شورولت در مغایرت قرار داشت و البته نتیجه ضعیفی نیز به همراه داشت. این خودروی کوچک به یک موتور 51 اسب بخاری! مجهز بود که در میان 350 و 400 اسب بخاری های شورلت انتخابی مرگبار به نظر می رسید. از نظر ظاهری نیز خبری از آن روح طراحی آمریکایی نبود.
اف اس او پولونز مدل 1978
خودرویی لهستانی بود که به عنوان یکی از غیرقابل اعتمادترین و زشت ترین محصولات صنعت خودرو شناخته می شود!