فارس: شهردار تهران گفت: گاهي برخي از افراد به دليل نداشتن شغل مناسب با داشتن تحصيلات از روي بيكاري به برخي از جرايم همچون دزدي يا اعتياد روي ميآورند كه بايد به اين گونه مسائل در جامعه توجه شود و براي حل آنها چارهاي انديشيد.
محمدباقر قاليباف، شهردار تهران با حضور در مراسم افتتاح "مركز مداخله در بحران خانوادههاي در معرض آسيب شهر تهران " با بيان اينكه ماه محرم، ماه خون و قيام است، گفت: داوم انقلاب ما در گرو اين است كه فرهنگ شهادت را در جامعه روز به روز گسترش دهيم؛ فاصله گرفتن از انقلاب به معناي فاصله از فرهنگ عاشوراست.
قاليباف ادامه داد: بايد سعي كنيم ذكر نام امام حسين (ع) را با معرفت در جامعه بيان كنيم؛ قيام امام حسين (ع) بخش عقلانيت و منطق، بخش حماسه و عزت و بخش عاطفه و احساس دارد كه هيچ يك از اين بخشها با خرافهگويي همراه نيست.
وي در ادامه افزود: تلاش ما بر اين است كه اصل فرهنگ عاشورايي را درك كنيم و در اين مسير گام بر دارم.
قاليباف اضافه كرد: برپايي مراكزي همچون مركز مداخله در بحران خانوادههاي در معرض آسيبهاي شهر تهران نياز منطقه خاصي نيست و ضرورت همه كلانشهرهاست.
وي در ادامه گفت: توسعه و پيشرفت جامعه اسلامي تكيه بر نيروي انساني است چرا كه تربيت نيروي انساني در گرو داشتن خانواده مستحكم است.
قاليباف افزود: اگر كانون خانواده در هر جامعهاي سست و متزلزل باشد، اين كانون به سردي كشانده شده و خسارات غيرقابل جبراني را به جا ميگذارد؛ ما بايد تلاش كنيم كانون خانواده از هم نپاشد.
وي با اشاره به اينكه مدت 5 سال در نيروي انتظامي فعاليت داشته است، گفت: در آن دوران با مسائل و آسيبهاي اجتماعي همچنين مشكلات خانوادگي از نزديك برخورد بسيار داشتم.
شهردار تهران گفت: امروز بايد بپذيريم كه جوامع در حال تغيير هستند؛ هر جامعهاي كه تغيير را نپذيرد اشتباه بزرگي ميكند چرا كه عدم پذيرش اين تغييرات آغاز شكست در مديريت است.
قاليباف اظهار داشت: برخيها در مقابل تغييرات مقاومت ميكنند كه اين امر يكي از اشتباهات بزرگ مديرتي است.
وي اضافه كرد: هر چند كه شرايط اقتصادي، اجتماعي دائماً در حال تغيير است ولي بايد تغييرات اجتماعي به گونهاي باشد كه در بهبود كاركردهاي خانواده تاثيرگذار باشد.
قاليباف گفت: همه ما با داشتن نقش مادر، پدر يا مسئول در جامعه وظيفهاي داريم و بايد اين تغييرات را درك كنيم و به نفع فرهنگ ايراني اسلامي گام برداريم.
وي اظهار داشت: برخيها تغييرات را حس نميكنند يا براي تغيير با تأخير تدبير ميكنند كه اينگونه ديدگاه هم مشكل است.
شهردار تهران اضافه كرد: گاهي افراد مذهبي با نگاه غلطي كه به خانوادههاي آسيبديده دارند نيز برخي مشكلات را سبب ميشوند.
قاليباف با بيان اينكه چرا جرم در كشور ما كاهش پيدا نميكند يا بازدارندگي بسيار كمي دارد، گفت: جرم فقط به مجرم و متنبه شدن مجرم مختص نميشود تنها فردي كه مجرم است مقصر نيست و در اين خصوص همه ما مسئول هستيم.
وي افزود: يكي از علتهايي كه جرم در كشور كم نميشود اين است كه همه كساني كه در يك جرم سهيم هستند با هم به يك اندازه تنبيه نميشوند و هزينه جرم را پرداخت نميكنند.
شهردار تهران گفت: يكي از فلسفههاي وجودي اين مركز نقش تنبيهي براي ابعاد جرم است و اين هزينه بايد در جامعه پرداخت شود و اين به همه مسئولان مرتبط است.
وي اضافه كرد: گاهي برخي از افراد به دليل نداشتن شغل مناسب با داشتن تحصيلات از روي بيكاري به برخي از جرايم همچون دزدي يا اعتياد روي ميآورند كه بايد اينگونه مسائل در جامعه ديده شود و براي حل آنها چارهاي انديشيد.
وي اضافه كرد: ما به عنوان مسئولان شهر بايد تلاش كنيم كه بخشي از اين مسائل و موضوعات را برطرف كنيم.
شهردار تهران با بيان اينكه شهرداري يك نهاد اجتماعي ـ فرهنگي است قبل از اينكه يك سازمان خدماتي باشد،، گفت: فعاليتهاي هنري و تبليغاتي شهرداري هم بايد با كاركرد اجتماعي سازماندهي شود.
وي افزود: امروزه بيش از 2 ميليون خانوار در تهران زندگي ميكنند و با توجه به اين تعداد بايد جاي مطمئني براي برخي از زناني كه در مقطع زماني خاصي دچار برخي مشكلات روحي و خانوادگي ميشوند باشد تا بتوانند با مراجعه به اين مركز به آسيبهاي ديگر دچار نشوند.
قاليباف اضافه كرد: در تعريف شهرداري در ايران، مديريت واحد شهري تعريف نشده است و تعريف از شهرداري با همه دنيا فرق دارد.
وي ابراز داشت: در همه دنيا مديريت واحد شهري در سازمان شهرداري وجود دارد كه مختص به يك مجموعه مردم نهاد براي تربيت تمام اقشار مختلف اجتماع است.
شهردار تهران گفت: ما بايد سعي كنيم مراكز پيشگيري در جامعه بيش از مراكز بازپروري و درمان باشد.
قاليباف تصريح كرد: اينكه بر بزرگ بودن يك سازماني همچون خانواده بزرگ كميته امداد امام خميني (ره) تكيه كنيم، افتخار نيست.