فارس_ فرهاد صالحيان مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران طي نشست خبري در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حمل و نقل شامل جابجايي كالا و مسافر از مبدأ مشخص به مقصد معلوم با ايمني و رفاه كامل است.
وي با اشاره به لزوم وجود ايمني در سيستم حمل و نقل، اظهار داشت: تاكنون در كشور پنج روش سنتي براي تهيه بليت وجود داشت كه براي اولين بار در استان تهران خريد بليت اتوبوس از طريق پيامك و تلفن گويا به زودي راهاندازي خواهد شد.
صالحيان با اشاره به نقش خطير مسافران در اتوبوس به عنوان مأموران نامحسوس، خاطرنشان كرد: در تابستان سالجاري حدود 60 هزار و 500 برگ نظرسنجي بين مسافران حمل و نقل مسافري در استان تهران توزيع شد و اين مسافران شكايات و پيشنهادات خود را ارايه دادند كه پس از بررسي اين نقطه نظرات، به مشكلات آنها رسيدگي و پس از آن در پايگاه اينترنتي اين اداره كل نيز فرم نظرسنجي از مسافران، درج شد.
وي با اشاره به اين كه كتابچه حركت اتوبوس در پايگاه اينترنتي اين مديريت به روز شده است، خاطرنشان كرد: هماكنون در استان تهران اغلب شركتهاي حمل و نقل مسافري تلفن چهار شمارهاي همراه با كد اشتراك به مسافران ارائه ميدهند كه مسافران دائمالسفر ميتوانند با دريافت كدهاي اشتراك در ايام اوج مسافرت و غيرپيك بليت دريافت كنند.
صالحيان خاطرنشان كرد: درحال حاضر تلفن گوياي شركتهاي حمل و نقل مسافري ميتوانند از دو ماه قبل تا دو ساعت قبل از انجام حركت اتوبوسها بليت صادر كنند.
* اختصاص اتوبوسهاي نوين براي راحتي و آرامش مسافران
مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران خاطرنشان كرد: هماكنون در مسير تهران _ اصفهان نوعي اتوبوسهاي VIP وجود دارد كه صندولي آنها تا 180 درجه خم ميشود و هر صندلي داراي يك مانيتور و ورودي USP است كه مسافران ميتوانند در ايام سفر از اين امكانات استفاده كنند.
وي خاطرنشان كرد: اين اتوبوسها تا 22 بهمنماه سال جاري در محور تهران _ اصفهان افزايش مييابد.
صالحيان خاطرنشان كرد: تا پايان سال تمامي اتوبوسهاي پايانه بيهقي داراي عمر زير پنج سال خواهند بود و تا آغاز تابستان سال 1389 تمامي ناوگان اتوبوسي بيهقي تكصندلي خواهد شد.
* ارائه تخفيف پنج درصدي به خريد بليتهاي اينترنتي و پيامكي
صالحيان با تأكيد بر اينكه تاكنون به حقوق مسافران حمل و نقل جادهاي چندان بها داده نشده است، خاطرنشان كرد: هر شركت مسافربري در خصوص حقوق مسافر مستندي تهيه كرده و در اختيار اين مديريت قرار داده است.
وي با اشاره به لزوم سهلالوصول بوده بليت براي مسافران، خاطرنشان كرد: سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي آمادگي اختصاص پنج درصد تخفيف به بليتهاي خريداري شده توسط اينترنت، تلفن گويا و پيامك را دارا است كه اين يارانهها از طريق ستاد مديريت سوخت در راستاي كاهش ترافيك شهرها جبران خواهد شد.
* افزايش خدمات به مسافران و رانندگان
صالحيان با اشاره به اينكه استاندارد خدمههاي اتوبوس در استان تهران تا پايان سال به حد خدمههاي هواپيما خواهند رسيد، اظهار داشت: از اين به بعد تمامي خدمههاي اتوبوسها شناسنامه اتوبوسي خواهند داشت و صلاحيت آنها قبل از انجام فعاليت توسط سازمان راهداري تعيين خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر برخي پايانههاي استان تهران نظير پايانه شرق امكاناتي نظير سونا و خوابگاه رانندگان را براي استراحت دارا هستند، اظهار داشت: سهم تصادفات اتوبوسي در جادههاي كشور 15 درصد است، اما در استان تهران اين رقم به 11 درصد كاهش يافته است.
وي خاطرنشان كرد: احداث ايستگاه ورزش براي رانندگان و مسافران در پايانه غرب تهران و اختصاص "اتاق مادر " براي مسافران از ديگر فعاليتهايي است كه در راستاي افزايش خدمات به مسافران و رانندگان در استان تهران انجام شده است.
مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران اظهارداشت: 60 درصد تأخير در تمامي پايانههاي مسافربري در استان تهران كاهش پيدا كرده است و سرويسها پس از 20 دقيقه طي طريق ميكنند.
* احداث هفت مجتمع خدماتي رفاهي تا پايان سال جاري
صالحيان با اشاره به اينكه براي استراحت رانندگان و آرامش مسافران، سازمان راهداري مجتمعهاي خدمات رفاهي فراواني را احداث كرده است، خاطرنشان كرد: 38 درصد تصادفات حمل و نقل باري و مسافري جادهاي در مبادي 30 كيلومتري شهرها رخ ميداد كه براي كاهش تصادفات دسترسيهايي ايجاد و مجتمعهاي خدمات رفاهي احداث شد.
وي ادامه داد: در حال حاضر 20 مجتمع خدمات رفاهي در جادههاي استان تهران فعاليت دارند كه پنج مجتمع ديگر تا 22 بهمنماه سال جاري با سرمايهگذاري بخش خصوصي به بهرهبرداري ميرسد.
صالحيان با تأكيد بر اينكه تا پايان سال 27 مجتمع خدمات رفاهي در استان تهران وجود خواهد داشت، گفت: ميزان سرمايهگذاري براي هفت مجتمع خدماتي رفاهي كه تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد، 310 ميليارد ريال خواهد بود.
* افزايش خدمات به رانندگان حمل و نقل كالا
وي در خصوص نحوه ارايه خدمات به رانندگان خاطرنشان كرد: تا 20 دي ماه تمامي وايتبردهاي اطلاعات شركتهاي حمل و نقل بار در استان تهران توسط 32 LCD ارايه ميشود و رانندگان قادر خواهند بود مسير حركت خود را از طريق اين نمايشگرها انتخاب كنند.
صالحيان ادامه داد: همچنين رانندگان ميتوانند با ارسال پيامك به شماره خاص شركتهاي حمل و نقل بار و درج نام مقصد و نوع وسيله نقليه باري خود، مسير مورد نظر خود را انتخاب كنند.
وي با اشاره به اينكه مهمترين عامل تصادفات وسايل نقليه باري و مسافري جادهاي خوابآلودگي است، خاطرنشان كرد: وظيفه سازمان راهداري اين بود كه زمان عكسالعمل ديد راننده را كاهش دهد بنابراين لازم بود در اين راستا استراحت راننده بيشتر شود به همين منظور هماكنون در پايانه اكبرآباد تهران حمام، اتاق خواب و مكان استراحت براي رانندگان تعبيه شده است.
* افتتاح پنج مركز معاينه فني تا پايان سال جاري
مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران اظهار داشت: در استان تهران طي سال گذشته دو مركز معاينه فني و در سال جاري نيز دو مركز معاينه فني ديگر افتتاح شد.
وي ادامه داد: تا پايان سال جاري نيز سه مركز در اين استان به بهرهبرداري ميرسد كه دو مركز معاينه فني آن تا پايان هفته جاري در استان تهران به بهرهبرداري خواهد رسيد.
* كاهش تلفات حوادث جادهاي باري در استان
صالحيان خاطرنشان كرد: شركتهاي حمل و نقل بار در تهران 70 درصد كل شركتهاي حمل و نقل بار كشور را تشكيل ميدهند كه تاكنون فعاليتهاي ترانزيتي مطلوبي توسط آنها انجام شده است.
وي اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه مقرر شده بود 45 درصد كاهش تلفات در حمل و نقل باري وجود داشته باشد كه هماكنون اين رقم به 47 درصد رسيده است.
صالحيان اضافه كرد: در هشت ماهه نخست سال جاري تعداد تلفات تصادف جادهاي باري 579 نفر بوده است كه اين رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته كه 892 نفر بوده است، بالغ بر 300 نفر كاهش داشته است.
* آموزش دانشآموزان و ايمنسازي مدارس حاشيه راهها
مديركل حمل و نقل پايانههاي استان تهران تصريح كرد: هماكنون 90 مدرسه در حاشيه راههاي استان تهران وجود دارد كه اين مديريت در سال گذشته دانشآموزان 18 مدرسه را تحت آموزش مسايل ايمني قرار داد، اين روند در سال جاري به 30 مدرسه افزايش يافت و اميد است تا سال آينده حدود 80 مدرسه حاشيه راههاي استان تهران آموزش مسايل ايمني ببيند.
* كمين پليس در جادههاي استان تهران حذف شد
صالحيان تصريح كرد: استان تهران رتبه اول صدور مجوز تابلوهاي تبليغاتي را در كل كشور دارا است و تا پايان سال حدود 20 ميليارد ريال درآمد از محل تابلوهاي تبليغاتي عايد سازمان راهداري خواهد شد.
وي با اشاره به تأثير حضور پليس در محورهاي مواصلاتي كشور، خاطرنشان كرد: طي مذاكرات انجام شده هماكنون كمين پليس در جادههاي استان تهران حذف شده است و در واقع حضور پليس به صورت ترددي در اين محورها افزايش يافت كه همين مورد موجب كاهش تصادفات جادهاي شد.
* ارائه تسهيلات ارزان قيمت با خريداران وسايل نقليه عمومي جادهاي
وي خاطرنشان كرد: در بحث نوسازي ناوگان، استان تهران در نوسازي ناوگان مينيبوسي و كاميوني از برنامه عقب است.
صالحيان افزود: ارايه تسهيلات مناسب با نرخ سود پايين 8 درصد و افزايش دوره بازپرداخت براي خريد وسايل نقليه نوين به رانندگان، از فعاليتهايي است كه در استان تهران انجام شده است.
مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران تأكيد كرد: تا پايان سال جاري تعداد 12 هزار و 831 از انواع مينيبوس، كاميون و اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل باري و مسافري استان تهران خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه استان تهران روزانه به 6 هزار دستگاه اتوبوس سرويس ارايه ميدهد، خاطرنشان كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون 22 ميليون تن كالا در استان تهران جابهجا شده است كه اين استان در كل كشور رقم دوم را در اين خصوص داراست.
* اختصاص 20 دستگاه دوربين ثبت تخلف در نقاط حادثهخيز
مديركل حمل و نقل و پايانههاي استان تهران تصريح كرد: براي اولين بار تعداد 20 دستگاه دوربين ثبت تخلفات در 20 نقاط حادثهخيز محورهاي مواصلاتي استان تهران نصب ميشود كه 25 درصد اين تعداد دوربينها تا پايان بهمنماه به بهرهبرداري خواهد رسيد.
صالحيان خاطرنشان كرد: همچنين 11 دستگاه ترددشمار RTS و 12 ترددشمار دفني در محورهاي مواصلاتي اين استان به كار گرفته شده است.