نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي از جلسه مشترك كميسيون ويژه با حضور روسايجمهور و مجلس خبر داد و گفت: در اين گفتوگوها برخي نقاط ابهام گشوده شد و ديدگاهها نزديك گرديد. در اين جلسات اعلام آمادگي شد كه پس از بازگشت لايحه از شوراي نگهبان، اصلاحات با تامين نظر دولت همراه باشد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايلنا ، محمدحسن ابوترابيفرد درنشست خبري امروز خود در پاسخ به سوالي كه به فعاليت كميته حقيقتياب و ارائه گزارش نهايي آن اشاره داشت، گفت: بعد از حادثه كوي دانشگاه تهران با حضور همكارانم در دانشگاه و كوي، به همدردي با دانشجويان پرداختيم. با توجه به تاكيد دفتر مقام معظم رهبري و نگاه جدي به اين مسئله، كميتهاي با حضور نادران، عباسپور، كاتوزيان، زاكاني و جلالي با مسووليت بنده شكل گرفت.
وي با اشاره به جلسات اين كميته با مسوولان دانشگاه و ديگر مسوولين ذيربط، ادامه داد: در نتيجه دو گزارش مهم تهيه شد كه خدمت رهبري و شوراي عالي امنيت ملي ارائه شد و اقداماتي صورت گرفت.
ابوترابي افزود: قصد داشتيم هنگامي اين گزارش را به سمع مردم و اعضاي كوي ارائه كنيم كه با اقدامات جدي از سوي مقامات قضايي همراه شده باشد.
خوشبختانه اين اتفاق افتاد و ظرف چند روز آينده گزارش كاملي را ارائه خواهيم كرد. مضاف بر اينكه در مورد مساله كهريزك نيز با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري و دقت مجلس، كميته ديگري فعال بود كه گزارش كار آنها نيز به اطلاع مردم خواهد رسيد.
نايبرئيس مجلس از ارائه گزارشات اين دو كميته در اين هفته و يا حداكثر هفته آينده خبر داد و گفت: صبح امروز نيز جلسهاي در اينباره داشتيم و از اعضا خواسته شد كه گزارشات خود را ارائه دهند.
ابوترابيفرد در پاسخ به خبرنگار ايلنا كه پرسيد چطور در قالب اصلاح ايرادات شوراي نگهبان ميخواهيد نظرات دولت را تامين كنيد و آيا ميتوان سازمان هدفمند كردن يارانهها را به متن اين لايحه افزود: يا خير؟ گفت: نگاه همكاران در كميسيون ويژه و در صحن علني بر فراهم آوردن حداكثر تعامل و هماهنگي با دستگاه اجرايي براي تصويب و اجراي اين لايحه مهم و سرنوشتساز بوده و هست. كميسيون ويژه با همين نگاه با همكاري نزديك با دولت و حتي جلساتي با شخص ، پيش رفت.
وي از برخي تغييرات اعمال شده در لايحه هدفمند كردن يارانهها در صحن علني مجلس ياد كرد و افزود: اما دولت با بيان اينكه اجراي لايحه از اهميت و اولويت مهمي برخوردار است، اصرار دارد كه بايد در شرايطي كه آن را به اجرا درآورد كه مانعي جدي پيش روي آن نباشد.
ابوترابي از جلسه مشترك كميسيون ويژه با حضور روسايجمهور و مجلس خبر داد و گفت: در اين گفتوگوها برخي نقاط ابهام گشوده شد و ديدگاهها نزديك گرديد. در اين جلسات اعلام آمادگي شد كه پس از بازگشت لايحه از شوراي نگهبان، اصلاحات با تامين نظر دولت همراه باشد.
نايبرئيس مجلس از جلسات دو روز گذشته لاريجاني، باهنر و مصباحيمقدم و رئيس ديوان محاسبات و قائممقام دبير شوراي نگهبان (عليزاده) سخن گفت و افزود: در اين گفتوگوها با شوراي نگهبان به نقاط مشترك نزديك شديم كه اصلاحات به گونهاي انجام شود كه ابهام اين شورا مرتفع شود. وي ادامه داد: اميدوارم در اين زمان باقيمانده ، خروجي مجلس، ضمن تامين نظرات شوراي نگهبان دغدغههاي دولت را كاهش بدهد.
ابوترابيفرد در پاسخ به خبرنگار ايلنا كه پرسيد آيا ميتوان سازمان هدفمند كردن يارانهها را به متن لايحه دولت در مقطع كنوني افزود يا نه؟ اظهار داشت: بحث و گفتوگوهايي در اين زمينه داريم. شوراي نگهبان بر اجراي ماده 13 براساس ماده 55 قانون اساسي تاكيد دارد و تعارض بدوي بين مواد 16 و 13 را مطرح كردهاند. نقطه نظرات آنها دغدغه مجلس شوراي اسلامي نيز هست.
نايبرئيس مجلس در پاسخ به سوالي كه به همزماني ارائه لوايح بودجه 89 و برنامه پنجم اشاره داشت، گفت: انتظار ما اين بود كه فصل اول امسال لايحه برنامه به مجلس ميآمد و حتي مذاكراتي با دولت انجام شد. رئيس كميسيون برنامه و بودجه در برخي جلسات دولت براي تدوين اين لايحه نيز حضور يافت. اما نهايتا بررسي لايحه بودجه 89 را در دستور كار داريم و لايحه برنامه پنجم هنوز نهايي نشده است.
وي با تاكيد بر اينكه بودجه 89 بايد براساس برنامه پنجم تدوين و تصويب شود از اينكه چنين نشده است ابراز تاسف كرد وگفت: ارائه همزمان اين دو لايحه، كار مجلس را دشوار خواهد كرد، اگر فرصت داشتيم اول لايحه برنامه پنجم را تصويب ميكرديم و پس از آن بودجه 89 را براساس آن بررسي ميكرديم. اما ظاهرا اين زمان در اختيار ما نيست و منتظر ارائه اين لوايح هستيم.
ابوترابيفرد در پاسخ به خبرنگار ايلنا كه پرسيد آيا ممكن است بودجه 89 را به شكل يك دوازدهم تصويب كرده يا زمان اجراي برنامه چهارم را افزايش دهيد؟ گفت: بودجه 89 را به شكل يك دوازدهم تصويب نميكنيم و تاكيد داريم كه براساس اهداف برنامه پنجم، بودجه را بررسي كنيم. اين موضوع را با حضور روساي كميسيونها بررسي كرده و يك راهكار نهايي خواهيم يافت.
نايبرئيس مجلس در ابتداي اين نشست با اشاره به سفر اخير خود در راس هيات ايراني به چهارمين مجمع عمومي مجمع مجالس آسيايي كه با حضور 30 هيات پارلماني در اندونزي برگزار شده بود، گفت: مجمع مجالس آسيايي در مجلس هفتم با ابتكار مجلس شوراي اسلامي در تهران تشكيل گرديد و دبيرخانه ثابت آن در تهران مستقر است كه با پيشنهاد ايران، دكتر نژادحسينيان به عنوان دبيركل اين مجمع انتخاب شد.
به گفته وي چهارمين مجمع APA با موفقيت انجام شد كه دو كشور هندوستان و قزاقستان نيز پيشنهاد عضويت در اين مجمع را مطرح كردند. با توجه به جايگاه مهم اين دو كشور با درخواست آنها موافقت شد. به اين ترتيب 41 كشور عضو مجمع مجالس آسيايي هستند.
ابوترابي از 10 مصوبه اجلاس اخير APA سخن گفت و افزود: مصوبات كميتههاي چهارگانه اين مجمع نيز به تصويب رسيد. اين كميتههاي فرعي طي يكسال گذشته در ايران، روسيه، تركيه، اردن، مالزي و كرهجنوبي، تشكيل جلسه داده بودند كه مصوبات آنها در مجمع عمومي مالزي به تصويب رسيد.
وي كه معاون سياسي رئيس مجمع مجالس آسيايي در اندونزي بود، در خصوص دستور كار كميته سياسي اين اجلاس گفت: ما درخواست مجلس فلسطين براي محكوميت اسرائيل را بررسي كرديم كه اگرچه برخي كشورها با آن مخالف بودند اما نهايتا تصويب شد: اسرائيل به دليل جناياتش در غزه محكوم گرديد و از او خواسته شد تا هرچه زودتر زمينهاي اشغالي را بازگرداند.
به گفته وي همه كشورهاي آسيايي به جز دو كشور، همراهي خودشان را با مردم فلسطين اعلام كردند. اين دو كشور روسيه و سنگاپور بودند.
ابوترابي از ارائه پيشنهاداتي براي مبارزه با تروريسم دولتي در اين اجلاس خبر داد و افزود: رژيم جعلي اسرائيل، نماد بارز تروريسم دولتي است. اين نوع تروريسم مورد حمايت غرب است كه بايد به آن توجه ويژه داشت. به همين دليل قرار شد اين پيشنهاد كشور اندونزي با دريافت پيشنهادات ديگر كشورهاي عضو براي مبارزه با تروريسم مورد بررسي قرار گيرد و در اجلاسي كه شش ماه آينده برگزار ميشود به تصويب برسد.
وي يادآور شد كه در قطعنامه پاياني اين اجلاس به حق برخورداري از دانش هستهاي و خلع سلاح هستهاي تاكيد شد. همچنين بر حركت بر مسير NPT نيز تاكيد گرديد.
ابوترابي از بررسي موضوع بازار انرژي در كميته اقتصادي مجمع APA خبر داد و گفت: كشورهاي آسيايي امروزه بزرگترين توليدكننده و مصرفكننده انرژي هستند. قرار شد درباره مديريت مصرف انرژي و كاهش مصرف انرژي، گزارشي تهيه شود كه نهايتا به تصويب دبيرخانه مجمع مجالس آسيايي رسيد.
وي از رينگي براي انتقال گاز از كشورهاي توليدكننده به كشورهاي مصرفكننده سخن گفت كه بر اساس آن گازهاي صادراتي به اين رينگ تزريق ميشود و مصرفكنندگان از آن برداشت خواهند كرد.
مضاف بر اينكه خط ترانزيت نيز لحاظ شده و تجارب علمي و دانش فني نيز منتقل ميشود.
نايبرئيس مجلس با بيان اينكه تنظيم بازار گاز نيز در دستور كار كميته اقتصادي اجلاس APA بوده است يادآور شد: اجلاس آتي با مديريت روسيه برگزار خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه در خردادماه سال آينده نشست كارشناسان عضو APA برگزار خواهد شد، ادامه داد: اجلاس اخير APA بسيار موفق بود و ايران در آن نقش فعالي داشت. APA نقش موثري در همگرايي و وحدت در آسيا خواهد داشت كه جمهوري اسلامي نقش كليدي و محوري در اين عرصه دارد كه مورد احترام و قبول تمامي كشورهاست.
ابوترابيفرد همچنين از اعلام آمادگي كشورهاي چين كرهجنوبي، تركيه و عربستان سعودي براي برگزاري نشستهاي فرعي كميتههاي اجلاس APA خبر داد.
وي در پاسخ به سوالي كه مذاكرات ايران و روسيه در حاشيه اين اجلاس اشاره داشت از تاكيد ايران براي انجام تعهدات روسيه در قبال نيروگاه بوشهر خبر داد و گفت: ايران و روسيه دو كشور بزرگ توليد انرژي به ويژه در بخش گاز هستند كه همكاري زيادي براي ايجاد بازار يكپارچه انرژي دارند.
ابوترابي در پاسخ به اينكه آيا در اين اجلاس در مورد حوادث پس از انتخابات در ايران نيز بحثي صورت گرفت يا خير؟ گفت: هيچ سوالي حتي در كنفرانس خبري بنده در اندونزي در اين زمينه مطرح نشد كه اين مسئله ناشي از جايگاه مقتدر ايران است كه چنين مسالهاي در ديگر كشورها مطرح نيست.
نام: