September 2020 20 / يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
کد خبر: ۱۱۹۱۱۹
۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹
0
نشاسته مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی محسوب می‌شود؛ بخشی از نشاسته توسط آنزیم‌های موجود در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود که به این بخش، نشاسته مقاوم گفته می‌شود.
  پول‌نیوز-تحقیقات نشان داد که مصرف نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

محققان استرالیایی دریافتند که رژیم غذایی محتوی نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ که با گوشت قرمز مرتبط است را کاهش دهد.

تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از وقوع بسیاری از بیماری‌های مزمن و به ویژه بیماری‌های قلبی- عروقی دارد لذا مصرف‌کنندگان به استفاده از غذاهایی سالم و مغذی با منشأ طبیعی که بتوانند علاوه بر تأمین کالری مورد نیاز بدن، اثرات مفیدی در سلامتی داشته باشند، روی آورده‌اند.

نشاسته مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی محسوب می‌شود؛ بخشی از نشاسته توسط آنزیم‌های موجود در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود که به این بخش، نشاسته مقاوم (Resistant Starch) گفته می‌شود.

تأثیرات این نشاسته بر سلامت روده (PH، ضخامت اپیتلیال و آپوپتوز سلول‌های سرطانی روده)، کاهش قند خون بعد از صرف غذا، افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم، چربی خون و وزن بدن مورد توجه بوده است.

میکروبیوم (Microbiome) به معنای کل زیست بوم میکروبی، تمامی ژن‌ها و توده سلولی میکروب‌ها با در نظر نگرفتن جنس و نوع آنها، مستقر در یک بخش مشخص را گویند.

مثلاً به تمامی باکتری‌ها، قارچ‌ها و دیگر انواع میکروب‌هایی که به طور بومی در پوست انسان زندگی می‌کنند، میکروبیوم پوست می‌گویند.

بزرگترین میکروبیوم بدن انسان، میکروبیوم دستگاه گوارش تحتانی و به طور خاص روده بزرگ است.

محققان استرالیایی با انجام این تحقیقات اظهار دارند که نشاسته مقاوم از هضم در معده و روده کوچک و عبور به روده بزرگ فرار می‌کند که آن دارای خواص مشابه با فیبر است.

در مرحله بعدی میکروب روده تخمیر شده نشاسته مولکول‌های مفیدی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، مانند بوتیرات تولید می‌کند.

در تحقیقات اخیر، 23 داوطلب سالم، 17 مرد و ۶ زن در سنین 50 تا 75 شرکت کرده‌اند.

شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند گروهی با رژیم غذایی گوشت قرمز و گروه دیگر با رژیم غذایی گوشت قرمز به همراه بوتیرات نشاسته مقاوم که به مدت چهار هفته مصرف داشتند.

پس از مصرف 300 گرم گوشت قرمز در روز به مدت چهار هفته، شرکت‌کنندگان در سطح مولکول‌های ژنتیکی خاصی به نام گروه miR-17-92 در بافت رکتال خود 30 درصد افزایش داشتند که با افزایش تکثیر سلولی همراه بود.

این تحقیقات همچنین نشان داد که مصرف روزانه 40 گرم نشاسته مقاوم بوتیرات همراه با گوشت قرمز به مدت چهار هفته، سطوح گروه miR-17-92  را پایین می‌آورد.

موز‌هایی که اندکی سبز هستند، سیب زمینی پخته شده و خنک مانند سیب‌زمینی داخل سالاد، تمامی غلات‌ها، لوبیا، نخود و عدس سرشار منابع طبیعی نشاسته مقاوم هستند.

لازم به یادآوری است،‌ در گذشته نیز پژوهشگران دانشگاه کلرادو دریافته بودند که مصرف نشاسته مقاوم به درمان سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) و دیابت کمک می‌کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
حرکت سریع «مبین‌وان» به سوی آینده/ برنامه ریزی برای سودآوری بیشتر

حرکت سریع «مبین‌وان» به سوی آینده/ برنامه ریزی برای سودآوری بیشتر

در مجمع سالیانه شرکت مبین وان کیش سود 100 ریالی تقسیم شد.
سود ۲۰۰ ریالی در جیبت سهامداران «سپ»

سود ۲۰۰ ریالی در جیبت سهامداران «سپ»

مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران شرکت «پرداخت الکترونیک سامان کیش» با حضور۹۰ درصد از سهامداران تشکیل شد.
سود ۷۰ تومانی برای سهامداران «واتی»

سود ۷۰ تومانی برای سهامداران «واتی»

مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت «گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند» صبح روز گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و طبق دستورالعمل سازمان بورس، به صورت آنلاین و با حضور مدیرعامل، هیئت مدیره و ۸۱/۲۹ سهامداران شرکت برگزار شد.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: