به گزارش پول نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت نیرو ، پانزدهمین همایش ارائه دستاوردهای پژوهشی صنعت آب در شركت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
در افتتاحیه این همایش مهندس علی رضا الماسوندی معاون طرح و توسعه شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: سالانه در كشور در حدود 43 سيل رخ مي دهد که 135 کشته بر جا می گذارد.
الماسوندي در اين همايش به تشریح اهمیت و جایگاه آب در قرآن پرداخت و گفت : در 108 سوره از 114 سوره قرآن کریم به نوعی به آب و مسائل مرتبط با آن پرداخته شده است که نشان از ارزش ویژه و بالای این ماده حیاتی در دین اسلام می دهد.
او سپس با ذکر نمونه هایی از این آیات ، گفت : در دین اسلام ، آب تنها پدیده ای است که باعث پاکی می شود و انسان در آغاز و پایان زندگی اش با آن تطهیر داده می شود.آب باعث آرامش است.
معاون طرح و توسعه شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه گفت: با توجه به این اهمیت بالایی که دین اسلام برای آب قائل شده است ، مدیران آب کشور نیز باید نگاه خود را به مقوله آب تغییر دهند.چرا که تا وقتی که به آب به عنوان یک کالای مصرفی نگاه کنیم ، در نحوه مدیریت آن تغییری ایجاد نشده و اوضاع به همین شکل باقی خواهد ماند.
الماسوندی سپس گفت : متاسفانه تاکنون فقط به مدیریت تامین آب پرداخته ایم و در حال مصرف کردن تمام منابع آب کشور به بدترین شکل ممکن هستیم.
او افزود:برای خروج از این وضعیت باید مسئولان آب کشور بدانند که آنان خزانه دار آب نیستند ؛ بلکه امانت دار آب هستند و باید در توزیع آن ، عدالت را رعایت نمایند.
در ادامه این همایش ، شکور سلطانی مدیر کل دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران ، درباره پژوهش و تحقیقات و مدیریت یکپارچه سیلاب سخنرانی کرد.او گفت : چشم انداز مهندسی رودخانه ، اعمال حاکمیت و مدیریت یکپارچه رودخانه ها با نگرش احیا ، بازیافت و نگهداری شرایط تعادل آنها در توسعه پایدار کشور است.
او سپس گفت : بزرگ ترین سیل 30 سال گذشته در دنیا ، در کشور چین و در سال 1998 رخ داده که 30 میلیارد دلار خسارت برجا گذاشت و در کشور ونزوئلا نیز سیل مهیبی در سال 1999 رخ داد که جان 135 هزار نفر را گرفت.
سلطانی افزود : در ایران نیز هرسال 43 سیلاب رخ می دهد که 135 کشته بر جا می گذارد.
او در ادامه محورهای پژوهشی مرتبط با سیلاب را تشریح کرد و گفت:روش های پهنه بندی سیلاب رودخانه های فصلی و دائمی ، علل و عوامل وقوع و تشدید سیلاب ، تحلیل ریسک و بیمه سیلاب و سیلاب رودخانه ای محدوده شهرها ، از جمله این محورها هستند.اگرچه تاکنون پروژه های پژوهشی قابل توجهی نیز در این باره در شرکت مدیریت منابع آب ایران به انجام رسیده است.
مدیر کل دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران سپس گفت : از نیازهای پژوهشی در بخش سیلاب نیز می توان به روش های نوین کنترل سیلاب ، سیستم های پیش بینی و هشدار سیلاب ، احیا و بازیابی شرایط طبیعی پس از وقوع سیلاب ، تعریف شاخص برای آنالیز خسارت سیل ، بیمه سیلاب و ساز و کارهای افزایش بهره وری سیلابدشت اشاره کرد.
سلطانی در پایان تغییر نگرش را اولین گام در شکوفایی ایده ها و پژوهش های بدیع دانست و خواستار جایگرینی رویکرد سازه ای به غیرسازه ای و تغییر نگرش از مدیریت بحران به مدیریت ریسک شد.