آيت الله العظمي مكارم شيرازي اظهار كرد: گاهي مطبوعات مقداري از سخنان و مطالب ارائه شده را دست كاري و الفاظ را جابه جا ميكنند به گونهاي كه براي خواننده مطلب خلاف آن چه گفته شده را اثبات ميكنند و گاهي به وسيله تيتر تمام مفهوم مقاله را تغيير ميدهند.
به گزارش ايسنا، اين مرجع تقليد از نحوه اطلاع رساني و خبررساني رسانهها و مطبوعات گلايه كرد و افزود: امروز كاري در رسانهها ميشود كه دروغ نيست؛ اما شبه دروغ است، مثلا در مطالب و بيانيهها يا اطلاعيههايي كه اعلام ميشود، مطالب ذي نفع خودشان را پررنگ ميكنند، اين كار دروغ نيست؛ اما شبه دروغ است و شبه دروغ همچون دروغ است.
وي اظهار كرد: گاهي مطبوعات مقداري از سخنان و مطالب ارائه شده را دست كاري و الفاظ را جابه جا ميكنند به گونه اي كه براي خواننده مطلب خلاف آن چه گفته شده را اثبات مي كنند و گاهي به وسيله تيتر تمام مفهوم مقاله را تغيير ميدهند. رسانهها تيتر مطالب خود را تنها متناسب به اهداف جناح شان انتخاب مي كنند؛ البته همه رسانههاي جهان چنين ميكنند و تيترهاي گمراه كننده ميدهند؛ اما در شان مسلمانان نيست كه بخشي را حذف و بخش ديگري را بيان کنند.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني آيتالله العظمي مكارم شيرازي،اين مرجع تقليد امروز در جمع صدها تن از طلاب و فضلاي حوزه علميه در آغاز درس خارج فقه خود براساس روايتي در خصوص دروغ گفت: آدم دروغگو كه چپ و راست دروغ مي گويد بي ايمان است؛ زيرا دروغ با ايمان سازگار نيست.
وي با اشاره به آيه 105 سوره نحل تصريح كرد: تنها كساني دروغ مي گويند كه ايمان به آيات الله ندارند. افرادي كه دروغ ميگويند به رزاقيت خداوند ايمان ندارند، مثلا فردي در كسب و كار دروغ ميگويد و از طرفي ميگويد خداوند رزاق است؛ ولي ايمان به اين گفته ندارد؛ اگر خدا رزاق است چرا با دروغ كسب و كار مي كنيد؟ كار به جاي رسيده است گروهي باور کرده اند که برخي شغل ها را بدون دروغ نمي توان انجام داد.
اين مرجع تقليد خاطرنشان كرد: گاهي افراد دروغ مي گويند تا به قدرت و مقامي برسند؛ اگر "تذل من تشاء و تعز من تشاء" را باور داشته باشند چرا به وسيله دروغ ميخواهد عزت پيدا كنند و ذلت را از خود دور نمايند، دروغ ميگويند تا به موقعيتي در دنيا دست يابند، اين درحالي است كه ما وقتي خداوند را موثر در همه چيز بدانيم ديگر نوبتي به دروغ نميرسد.
اين استاد درس خارج فقه حوزه يادآور شد: دروغ سه رقم است، زماني انسان به مردم دروغ ميگويد كه نوعي شايعه است؛ ولي زماني انسان به خدا و خودش دروغ مي گويد و كارهاي خلاف خود را توجيه ميكند و كلاه شرعي براي آن درست ميكند، گناهكار است؛ اما خود را نيكوكار ميپندارد. واي به حال كسي كه به خالق، خود و مردم دروغ ميگويد. بدانيد اگر دروغ از زندگي بشر برچيده شود دعواها، نزاعها و خلاف كاريها برداشته ميشود.
مكارم شيرازي گفت: هم اينك عصر پيشرفت تكنولوژي است و كارهاي بزرگي در جهان صورت مي گيرد و به تناسب همين پيشرفتها دروغهاي بزرگي در جهان گفته ميشود، يكي از دروغهاي بزرگ جهان، مساله حقوق بشر است كه به نام حقوق بشر به ايران اسلامي اتهام ميزنند و اعدام قاچاقيان و برخورد با جاسوسان را دفاع از حقوق بشر مينامند.
وي به جنايات اسراييل در غزه اشاره و اظهار كرد:با وجود اين كه سازمان ملل و مقامات بين المللي به جنايات غزه اذعان كردند و حتي سازمان ملل با اكثريت آرا اين جنايات را تصديق كرد؛ اما هيچ كاري به آن ندارند و در رسانهها به آن نميپردازند؛ ولي اگر قاچاقچي در ايران اعدام شود، ادعا ميكنند حقوق بشر از بين رفته است و ما درباره شما ترديد داريم كه در مسير سلاح اتمي هستيد يانه. براساس همين ترديدهاي نادرست اتهامهاي بزرگي را متوجه ايران ميكنند.
مكارم شيرازي با اشاره به اين كه رژيم صهيونيستي هرگز ميثاق بين المللي را نپذيرفته است، افزود: هماينك بسياري از جنايات عليه حقوق بشر در جهان وجود دارد كه هرگز آنها را نميبينند و به راحتي از كنار آن ميگذرند.
وي تصريح كرد: ما بايد مراقب باشيم و بدانيم كه ادعاهاي دروغين غربيها و تكرار آنها در سطح جهاني نشان از راست بودن آن نيست؛ زيرا ميخواهند با تكرار دروغ سخنان خود را به كرسي بنشانند.
اين استاد حوزه اظهار كرد: اميدواريم استقلال فكري خودمان را از دست ندهيم و ملت ايران همچون گذشته متحد شود و از دنياي امروز وحشت نكند و با اتكا به خدا و نظام جمهوري اسلامي و اتحاد پيش برود.