پول نیوز _اما به نظر میرسد اکنون که دولت جرأت انجام این کار مهم و ضروری را پیدا کرده است بهتر است در سالهای بعد تلاش خود را در جهت کاهش پرداخت نقدی یا حداقل عدم افزایش آن که میتاند از جوانب مختلف مالی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مزمتبار باشد، به عمل آورد و حمایتها عمدتاً از طریق نظام تأمین اجتماعی باشد.
موید حسینی صدر عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار پول نیوز در رابطه با چالشهای موجود در اجرای طرح تحول اقتصادی گفت : باید توجه داشت که با اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها به جز تغییر فرهنگ مصرف و تفکر جاری در کشور که به بهتر هزینه کردن منجر میشود، در تأمین بودجه برای طرحهای توسعهای تأثیر مهم بسزایی خواهد داشت.
وی افزود : گرچه این اقدام مشکل لجام گسیختگی در مصرف و تأمین بودجه طرحهای توسعه را حل نمیکند و این مسئله یک راهکار دیگری را طلب میکند ولی این اقدام جدی در رفتار همه برای اصلاح اقتصادی است و امسال هم که سال اصلاح الگوی مصرف نام گرفته با این اقدام به معنای واقعی به اصلاح الگوی مصرف میرسیم.
وی در خصوص تاثیرات این طرح بر شاکله اقتصاد گفت : مهمترین و بهترین تأثیر این است که مصرف را پایین میآورد. در حال حاضر ما سالی 7 میلیارد دلار سوخت وارد میکنیم، حتی بخشی از فرآوردههای نفتی مانند گازوئیل را با کاهش مصرف میتوانیم صادر کنیم. از ترکمنستان گاز را مترمکعبی 350 تومان وارد نمیکنیم که با یک دهم قیمت بفروشیم. در عین حال حجم مهمی از گاز کشور برای صادرات با کاهش مصرف آزاد میشود و نه تنها صادرات گاز به هند و پاکستان خواهیم داشت بلکه گاز برای صادرات به اروپا نیز فراهم میشود.
وی خاطر نشان کرد : یک نگاه ساده به شرایط امروز مصرف انرژی در ایران نشان میدهد که این شرایط نمیتواند ادامه یابد. ما امروز علاوه بر اینکه 650 هزار بشکه نفت خام پالایش و مصرف میکنیم حدود 200 هزار بشکه نفت خام نیز به صورت بنزین و گازوئیل از خارج وارد و مصرف کرده و 5/3 میلیون بشکه به صورت گاز طبیعی مصرف میکنیم. این مصرف در مقایسه با کشورهای دیگر قابل تصور نیست.