به گزارش شبکه ایران، برای هدفمند کردن یارانهها باید زمینه سازیها و پیشبینیهایی انجام شود تا صدمهای به بخشهای صنعتی وارد نشود.
برخی از کارشناسان درباره اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها و حذف یارانه انرژی صنایع تولیدی کشور اظهار نگرانی کردهاند اما وزیر صنایع اصمینان داده که "با هدفمند شدن یارانهها، پرداخت آن به ویژه به صنایع انرژیبر ادامه خواهد یافت."
"علیاکبر محرابیان" درباره چگونگی حمایت از صنایع با هدفمند شدن پرداخت یارانهها گفت: از یک سال پیش ستاد تحول در وزارت صنایع تشکیل شده است و صنایع مختلف برای چگونگی و میزان حمایت از آنها دستهبندی شدهاند.
به گفته وزیر صنایع، در لایحه هدفمند کردن یارانهها مواردی گنجانده شده است که حمایت از تولید به صورت پلکانی به ویژه برای صنایع انرژیبر ادامه یابد.
محرابیان با تاکید بر اینکه یارانههای بخش تولید را نمیتوان یکباره قطع کرد، گفت: در صنایع، یارانهها متناسب با رشد کیفیت و رقابتپذیری کاهش مییابد و تلاش میکنیم با افزایش دانش تولید، کیفیت به سرعت ارتقا یابد.
به گفهت محرابیان، به محض تصویب و تائید لایحه هدفمند کردن یارانهها، برنامههای حمایتی صنایع مختلف اعلام میشود.
بنابراین گزارش، زمانی که ما انرژی را به هدر داده و پول آن را صرف امور جاری کنیم، در دفاع از منافع ملی خود کشور ضعیف هستیم، براین اساس و اکنون دولت به فکر افتاده که با هدفمند کردن یارانهها از هدرسوزی در بخش حاملهای انرژی جلوگیری کند.
در مصرف انرژی در بخش مصارف خانگی، ایرانیان از نظر حجمی از آلمان و فرانسه بیشتر مصرف میکنند به طوری که این میزان به 450 میلیون مترمکعب گاز میرسد در حالی که بخش صنعت کشور 40 میلیون مترمکعب گاز مصرف میکند.
کارشناسان تاکید دارند که منابع بدست آمده حاصل از هدفمند کردن یارانهها باید عمدتاً به تولید و عوامل تولید بازگردد.
در واقع اعتقاد بر این است که برای هدفمند کردن یارانهها باید زمینه سازیها و پیشبینیهایی انجام شود که به بخشهای صنعتی صدمه وارد نشود، زیرا بخش عمده اسراف و هدرسوزی، از عدم مدیریت بهینه سیستمهای تولید و شبکههای حامل انرژی ناشی میشود. ضمن آنکه در مصارف غیرمولد خانگی و اداری نیز این اسراف وجود دارد. از این رو جریمه این اسراف را نباید صنایع و به ویژه صنایع انرژیبر کشور پرداخت کنند.
بر اساس آمار، مصرف گاز در صنایع ایران کمتر از 1/0 گاز تولید کشور است. با توجه به نقش موثر صنایع در افزایش تولید ناخالص ملی، گازرسانی به صنایع بزرگ جزء اولویتهای اصلی شرکت ملی گاز ایران به شمار میآید.
به همین دلیل در سه سال گذشته شاهد بیش از 142 درصد رشد در این بخش بودیم. با این حال، سال گذشته بیش از یک ماه برخی واحدهای صنعتی مشکل قطع گاز داشتند و این امر به طور متوسط به کاهش 15 درصدی تولید آنها منجر شده است.