يك كارشناس اقتصادي گفت: بحث هدفمند كردن يارانه تأثير رواني اندكي در افزايش قيمتها و تورم داشته و موج جديد تورم، ناشي از سياستهاي پولي به وجود آمده است.
هوشنگ شجري در گفت وگو با فارس اظهارداشت: تورم واقعي ناشي از اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه ها زماني خود را نشان مي دهد كه طرح تصويب و اجرا شود.
وي افزود: اين لايحه آثار تورمي زيادي در پي خواهد داشت و اين آثار زماني افزايش مي يابد كه دولت بخواهد صندوقي به اين امر و زير نظر خود تشكيل دهد.
اين اقتصاددان گفت: حذف يارانه ها و از سويي تزريق مابه التفاوت آن به جامعه، نقدينگي و تورم را در كشور رشد خواهد داد و اگر دولت سعي كند تا به جاي واريز درآمد حاصل از آن در حساب خزانه داري، آن را در صندوقي خاص واريز كند، اين تورم را چند برابر خواهد كرد.
وي افزود: زماني كه اين درآمد در حساب خزانه داري واريز شود، مجلس بر آن نظارت خواهد كرد، در غير اين صورت و با باز بودن دست دولت در اين خصوص، تشديد تورم حتمي است.
شجري با بيان اينكه نقدينگي در دو سال اخير بيش از 50 درصد افزايش داشته است، گفت: اين مساله خود از پمپاژ درآمدهاي نفتي و برداشت از حساب ذخيره ارزي، ناشي شده است.
وي در پايان تاكيد كرد: گرچه ممكن است زمزمه تصويب لايحه هدفمند كردن يارانه، آثار تورمي رواني و انتظاري اندكي ايجاد كرده باشد ولي ريشه اصلي اين مساله در سياستهاي پولي است.