یک کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: از مشکلات اصلی بانکها این است که وقتی کسی برای گرفتن تسهیلات به شعبات بانکها مراجعه میکند، آنچه که برای بانکها مهم است اعتبار مشتری و در مرحله بعدی وثایق است. اعتبار مشتری از جنبه اینکه توان بازپرداخت پول را دارد. در حالی که آنچه که باید برای بانکها حائز اهمیت باشد این است که مشتری اصلیت و مدیریت تولید آن بنگاه اقتصادی را دارد یا خیر.
یوسفی یکی از مشکلات اقتصادی ما را چالش انتقال ارز به کشور دانست و گفت: این طبیعی است که همچنان تقاضا برای ارز افرایش پیدا کند در حالی که عرضه ارز هم کم است.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: اقدامات اخیر بانک مرکزی به معنای آن است که نظارت بیشتری بر شبکه بانکی اعمال میشود و طبیعی است که نه تنها بانکها که هر موسسهای که بخواهد فعالیت بانکی و پولی داشته باشد، باید تحت نظارت و کنترل بانک مرکزی اقدام کند.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی گفت:« به طور متوسط 21 درصد افزایش تولید خودرو نسبت به سال گذشته صورت گرفته است، البته کارخانه ای مانند ایران خودرو 58 درصد میزان تولیداتش نسبت به سال گذشته رشد داشته و کارخانه سایپا نیز میزان تولیداتش افزایش داشته اما به میزان ایران خودرو نبوده است.»
صبح امروز بار دیگر بازار سرمایه با روندی مثبت کار خود را آغاز کرد، اما همچون روزهای گذشته با عرضههای هماهنگ و سرخپوشی اکثر نمادها همراه شد.
یک کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: امروزه طی یک الی دو ماهه، حمایت دولت بر بورس افزایش یافته و این باعث میشود که شاخص با افت مواجه نشود.
مشاور رویدادهای استارت آپی در کشور بیان کرد: در کشور ما سهم بازار آنلاین از آفلاین بسیار کمتر است اما ادغام استارت آپهای بیمهای برای صنعت بیمه قدمی مثبت در جهت افزایش ضریب نفوذ بیمه در ایران به شمار میرود.
یک کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه اظهار کرد: در شرایط فعلی بازار سرمایه با تورم شدید دست و پنجه نرم میکند و در آینده هم این تورم وجود دارد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز گرچه با کاهش 31 هزار و 632 واحد روبرو شد، اما در عین حال ارزش معاملات امروز بورس اوراق و فرابورس به بیش از 21 هزار و 149 میلیارد تومان رسید.
یک کارشناس اقتصادی و امور راهبردی با بیان اینکه دو رویکرد همیشه رودرروی هم در دولتهای مختلف قرار گرفته است، بیان کرد: شاهد هستیم که وقتی از رویکرد اصولی علم اقتصاد فاصله بگیریم و به سمت رویکرد اقتصاد دستوری حرکت کنیم، چه پیامدهایی متوجه اقتصاد کشور میشود.
یک کارشناس سیستم بانکی اظهار کرد: دولت باید به عنوان بخش توسعهای مدلی از بانکهای توسعهای یا تخصصی و یا صندوقهای حمایتی را برای حمایت از صنایع پر ریسک و البته آینده دار کشور تاسیس کند. البته باید نظارت کامل باشد و جلوی سوء استفادهها گرفته شود.
مدیر سرمایهگذاری شرکت سرمایه گذاری توسعه معین ملت عنوان کرد: در مقطعی قرار داریم که بازار بسیار بزرگ شده است. یک زمانی ارزش بازار ۲۰ درصد نقدینگی کشور بود، اما در حال حاضر بیش از دو برابر نقدینگی کشور، ارزش بازار سرمایه است. شاید در زمانی که بازار کوچکتر بود این محدودیتها توجیه منطقی داشت تا شاهد دستکاری قیمت و نوسانات عجیب نباشیم.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان اظهار کرد: پیشنهاد این است که حمایتهای شبکه بانکی از کسب و کارهای آسیب دیده بیشتر وبسته حمایتی دولت گستردهتر تعریف شود. برای نمونه پرداخت وامهای بلاعوض یا پرداخت وام با بهره بسیار پایین به آن دسته از کسب و کارهایی که مشمول تمدید باز پرداخت اقساط نیستند، یک نمونه از این اقدامات است.
مدیرعامل بیمه امید عنوان کرد: در ایران سندیکای بیمه گران جوابگو نیست، چون فرهنگ و آداب و رسوم مردم ایران با کشورهای دیگر متفاوت است و علت آن هم به بلوغ نرسیدن کامل آنها است.
یک کارشناس اقتصادی عنوان کرد: نظارت بانک مرکزی بر تزارنامه بانکها و کنترل رشد ترازنامه آنها یکی از اقدامات کلیدی است که بانک مرکزی برای هدف گیری تورم حتما باید انجام دهد.
کارشناس بازار ارز بیان کرد: بازار ارز تحت تاثیر عوامل مالی رفتاری است که باعث انحراف جدی نرخ ارز از قیمت ذاتی آن میشود که در جامع امروزی امری پذیرفته شده و تایید شده است.
مدیرعامل بیمه پاسارگاد با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر، ضریب نفوذ بیمه در کشور ما رشد کرده است، این روند را ناشی از توسعه روزافزون بیمههای عمر دانست و گفت: با ادامه روند کنونی در حوزه بیمههای عمر، در سالهای آینده ضریب نفوذ بیشتر هم میشود.
یک کارشناس سیستم بانکی اظهار کرد: نقدینگی رابطه مستقیمی با تورم دارد، اما چون نقدینگی دو بخش است که یک بخش آن پول و بخش دیگر آن شبه پول است همواره بخش افزایش پول روی تورم اثر گذار است و باهم رابطه مستقیم دارند.
یک اقتصاددان با بیان اینکه افزایش نقدینگی باعث تورم میشود، عنوان کرد: بخش مولد در ایران با موانع بسیاری برای فعالیت روبهرو است که به نظر من تا به حال، موانع داخلی از موانع خارجی بیشتر بوده است؛ طوری که نمیتوان تولید را به اندازهای افزایش داد که به پای شتاب افزایش نقدینگی برسد.
مدیرکل نظارت بر بیمه های زندگی بیمه مرکزی اظهار کرد: هر بیمه نامه ای معمولاً شامل موضوع بیمه، خطرات یا ریسک های تحت پوشش، شرایط عمومی و اختصاصی و استثنائات، فرانشیز، تخفیفات و... می شود. حالا اینکه در بیمه بدنه خودرو کدام خسارت ها پرداخت می شود بستگی به قرارداد شما با شرکت بیمه دارد.