کد خبر: ۲۸۳۴۹۳
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵
صدور گواهینامه نه تنها برای رستورانها مزایای زیادی دارد، بلکه منتج به معرفی هرچه بهتر تامین کنندگان محلی نیز می شود.

پول نیوز؛ سمیه علی اصغری- در این مطلب با برترین گواهینامه های صنعت رستوران در آمریکا آشنا می شویم. دریافت این نشان ها نقش مهمی در افزایش اعتماد مشتریان به رستوران موردنظر دارد و به نوعی زمینه رونق آنرا فراهم می کند.


 گواهینامه انجمن قلب آمریکا

پنج گواهینامه برتر صنعت رستوران در آمریکا(+عکس)

نخستین مورد قدیمی ترین و بزرگترین سازمان داوطلبانه آمریکا است و هدف اصلی آن مبارزه با بیماریهای قلبی عروقی و همچنین سکته مغزی، از طریق محدودیت های برنامه غذایی و تضمین استفاده از مواد غذایی طبیعی محسوب می شود.

معیارهای گواهینامه انجمن قلب آمریکا چیست؟ گواهینامه غذاهای سالم و مفید برای سیستم قلبی عروقی انسان، بر اساس مقادیر مشخص از کالری، چربی تام، چربی اشباع، کلسترول، چربی ترانس و همچنین سدیم دریافتی صادر می شود. علاوه بر این، 10 درصد و یا بیشتر از یک ظرف غذا (خصوصا وعده ای که در رستوران سرو شده است) باید حاوی مواد مغذی حیاتی مانند فیبر، ویتامین سی، کلسیم، آهن و همینطور پروتئین باشد.

نحوه صدور گواهینامه به چه شکلی خواهد بود؟ در مرحله اول رستوران و یا صنعت غذایی مورد نظر، باید به طور رسمی موافقت خود را با تمام سیاست های تعریف شده انجمن قلب آمریکا اعلام کند. چنانچه متخصصان تغذیه انجمن، تطابق محتوای یک وعده غذایی با سیاست های مورد نظر را تایید کنند، رستوران مذکور قادر به کسب گواهینامه خواهد شد.

مزایا:

- معیارهای انجمن قلب آمریکا قابل دست یابی بوده و به سادگی تفهیم می شوند.

- در ابعاد جهانی مورد پذیرش است.

- جنبه های مختلف ارزش غذایی را در نظر می گیرد.

معایب:

- هیچ گونه معیاری برای منابع تهیه مواد غذایی ندارد.

- طعم غذا به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در نظر گرفته نمی شود.

- معیاری برای کیفیت تنظیم نشده است.

- به فاکتورهای محیطی توجهی نشده است.

 

***

 

گواهینامه جنبش غذای آهسته

پنج گواهینامه برتر صنعت رستوران در آمریکا(+عکس)

جنبش غذای آهسته از سال 1986 در ایتالیا و با هدف مقابله با غذای سریع یا همان فست فود، شکل گرفت. این جنبش مدافع آن دسته رستورانها و صنایع غذایی است که از مواد اولیه سالم استفاده می کنند و فرآورده ای منصفانه از نظر اخلاقی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.

معیارهای گواهینامه جنبش غذای آهسته چیست؟ معیارهای مورد نظر این جنبش به سه مورد اصلی تقسیم بندی می شود: کیفیت، صحت و پایداری. کیفیت یعنی غذایی که به صورت سالم تهیه شده است و مواد افزودنی ندارد (مانند سموم آفت کش). مقصود از صحت رعایت عدالت و انصاف در تهیه غذا بوده و پایداری نیز تحت عنوان طعم دلچسب تعریف می شود. لازم به ذکر است که در مورد پایداری، ردپای کربن ناشی از فرآورده غذایی نیز اهمیت زیادی دارد.

نحوه صدور گواهینامه به چه شکلی خواهد بود؟ هر فصل از غذای آهسته روندی متفاوت را در راستای صدور گواهینامه برای یک مجموعه غذایی شامل می شود. پس از تایید، شرکت کنندگان مدرکی مرتبط دریافت خواهند کرد و نام آنها در وب سایت غذای آهسته ثبت خواهد شد.

مزایا:

- جنبش غذای آهسته پشتکار زیادی در زمینه حفاظت از میراث و محصولات محلی که تقریبا به طور کامل منقرض شده بودند، نشان داده است.

- از رستورانهایی که مواد اولیه مورد نیاز خود را از طریق کشاورزان و تولیدکنندگان محلی تامین می کنند، حمایت بالایی به عمل خواهد کرد.  

- توجه به فاکتورهای ارزشمند و اساسی در مورد غذاهای مختلف.

- ارائه اطلاعات جامع برای آنکه رستورانها بخش اعظم خریدهای خود را از طریق تولید کنندگان محلی انجام دهند.

معایب:

- اندازه گیری دقیق صحت و کیفیت در هاله ای از ابهام بوده و بسیار دشوار است.

- در شمار معیارهای سنجش سلامتی قرار نمی گیرد.

- ممکن است برآورده سازی تمامی استانداردهای این جنبش برای رستورانها هزینه بالایی به دنبال داشته باشد.

- با سخت گیری بیش از حد پیرامون تامین مواد اولیه از تولید کنندگان محلی، به مابقی فاکتورهای مهم توجه کمتری می شود.

 

***

 

گواهینامهSPE  

پنج گواهینامه برتر صنعت رستوران در آمریکا(+عکس)

مورد بعدی نیز یکی دیگر از استانداردهای صنایع غذایی است که به زبان لاتین خلاصه عبارت  Sanitas Per Escam بوده و معنای آن سلامت از طریق غذا تعریف می شود. ایده SPE با  Emanuel Verstraeten؛ رستوران دار بلژیکی آغاز شد. در واقع تلاش وی بر ارائه غذاهای خوشمزه، مغذی و پایدار متمرکز بود. بدین ترتیب اصول SPE طی بیش از 15 سال و از طریق همکاری با سرآشپزان مطرح دنیا، متخصصان تغذیه و همچنین کمیته های علمی تدوین شد.

معیارهای گواهینامه SPE چیست؟ گواهینامه ها در سه سطح مختلف صادر می شوند که وابسته به تعداد ستاره های دریافتی توسط هر رستوران خواهند بود. غذا باید مغذی، شفاف و پایدار باشد. بشقاب های مغذی متشکل از حداقل مقادیر چربی اشباع، حجم معقول، تکنیک های پخت سالم، پروتئین های حیوانی عاری از آنتی بیوتیک و همچنین سطوح پایین سدیم هستند. صدور این گواهینامه به واسطه استفاده از یک پرسشنامه انجام می پذیرد. عوامل محیطی نیز مد نظر بوده و در تعیین امتیاز یک رستوران در قالب ستاره های دریافتی، نقش مهمی دارند.

نحوه صدور گواهینامه به چه شکلی خواهد بود؟ همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، اعطای گواهینامه از طریق یک سری پرسشنامه ویژه و همچنین مستند سازی مدارک مرتبط به پاسخ ها انجام می شود. پس از آنکه یک رستوران برای ارزیابی تایید شود، مجموعه نام برده می تواند برای کسب حداکثر امتیاز ممکن شرایط خود را بهینه سازی کند. راه های مختلفی وجود دارد که رستوران می تواند امتیازات لازم برای دریافت گواهینامه را جمع آوری کرده و جایگاه خود را ارتقا دهد.

مزایا:

- برای رستوران هایی که غذاهای کم چرب سرو می کنند، اعتبار فراوانی به همراه خواهد داشت.

- مشوق بهره برداری از گوشت های بدون هورمون است.

- پشتیبان استفاده از غذاهای محلی خواهد بود.

- برای اطمینان از تهیه غذاهای خوشمزه، مشاوره تغذیه ای ارائه می دهد.

معایب:

- بررسی مقادیر دقیق یک سری از فاکتورها مانند سطح سدیم امری دشوار است.

- استفاده از برچسب هایی که بعضی از غذاها را به صورت سالم دسته بندی می کند، ممکن است منجر به ایجاد چنین تصوری شود که سایر غذاها ناسالم هستند.

 

***

 

گواهینامه شورای غذای سالم آمریکا

پنج گواهینامه برتر صنعت رستوران در آمریکا(+عکس)

شورای غذای سالم آمریکا و یا به اختصار USHFC، یک سازمان غیر دولتی بوده که به مبارزه با بیماریهای ناشی از رژیم های غذایی ناسالم اختصاص یافته است. در این شورا بیماریهای اپیدمیکی همچون دیابت، چاقی و امراض قلبی مرتبط با آن مورد توجه قرار می گیرد. بدین ترتیب از رستورانها و محصولاتی حمایت می کند که منتج به انتخاب غذاهای سالم و همچنین ارائه یک سبک زندگی عاری از بیماری خواهد شد. به طور خلاصه ماموریت اصلی شورای غذای سالم آمریکا، تسهیل استفاده از موادی است که برای محیط زیست پایداری به همراه داشته باشد.

معیارهای گواهینامه شورای غذای سالم آمریکا چیست؟ استانداردهای تعریف شده برای این گواهینامه نه تنها تاثیر محیطی غذاهای رستورانی را مورد بررسی قرار می دهد، بلکه ارزش تغذیه ای هر وعده را نیز در امتیاز دهی به مجموعه لحاظ خواهد کرد. به سطح استفاده از مواد غذایی خام، تازه، فصلی، ارگانیک، چربی های مفید، غذاهای دریایی پایدار، آب و همچنین شفافیت فرآورده توجه خواهد شد. از طرفی باید مصرف غذاهای سرخ شده، قند و سدیم نیز محدود شود.

نحوه صدور گواهینامه به چه شکلی خواهد بود؟ هر رستورانی می تواند با ارسال درخواست خود مبنی بر کسب گواهینامه، از طریق ارتباط با اعضای تیم در جریان مراحل بعدی صدور گواهینامه قرار بگیرد. پس از یک بحث کوتاه با رستوران در صورتی که از حداقل استانداردهای لازم برخوردار باشد، در گام بعدی به یک متخصص تغذیه معتمد معرفی می شود. دریافت گواهینامه وابسته به کسب نمره 50 و یا بالاتر از تیم تغذیه ای مذکور خواهد بود.

مزایا:

- صدور گواهینامه نه تنها برای رستورانها مزایای زیادی دارد، بلکه منتج به معرفی هرچه بهتر تامین کنندگان محلی نیز می شود. بدین ترتیب می توان انتظار رابطه ای مناسب میان رستورانها و کشاورزان محلی را داشت.

- کسب این گواهینامه توسط یک رستوران، با اعتبار و قابلیت اعتماد بالایی همراه خواهد بود.

معایب:

- تهیه مواد اولیه همچون گوشت و لبنیات به صورت محلی از منابع ارگانیک، برای رستوران هزینه زیادی خواهد داشت.

- الزامات زیادی در این گواهینامه وجود دارد که روندی طولانی را به خود اختصاص می دهد.

 

***

 

انجمن رستوران سبز

پنج گواهینامه برتر صنعت رستوران در آمریکا(+عکس)

این انجمن در سال 1990 تاسیس شد و نوعی سازمان غیر انتفاعی بین المللی محسوب می شود. هدف انجمن رستوران سبز نیز همانند موارد قبلی، ارائه روشی هدفمند به منظور سنجش دستاوردهای زیست محیطی مجموعه خواهد بود.

معیارهای گواهینامه انجمن رستوران سبز چیست؟ این گواهینامه در سطوح مختلفی ارائه می شود و اساس آن رویکردهای سبزی است که هر رستوران در روند مدیریت و پخت غذاهای مختلف اتخاد می کند. از جمله این رویکردها می توان به عدم استفاده از فوم پلی استیرن، بازیافت، آموزش سالیانه به پرسنل و پذیرا بودن تحولات سبز اشاره کرد. در هر گروه باید حداقل امتیاز 10 کسب شود که شامل انرژی، آب، غذا، ضایعات، مواد شیمیایی و مواد دفعی هستند.

نحوه صدور گواهینامه به چه شکلی خواهد بود؟ همانطور که ذکر شد در هر دسته معیارهای خاصی وجود دارد و کسب حداقل امتیاز مشخص شده در هر گام ضروری خواهد بود. گواهینامه نیز از 1 الی 4 ستاره متغیر بوده و حداکثر امتیاز سبز قابل دریافت 62 عدد گزارش شده است.

مزایا:

- اطلاعات جامع و مناسبی در راستای رعایت اصول سبز برای هر رستورانی ارائه شده است.

- سیستم امتیازدهی بدین معناست که نیازی به جهش های بزرگ نخواهد بود بلکه می توان با گام هایی کوچک اما ممتد در راه کمک به محیط زیست حرکت کرد.

- بسیاری از الزامات این گواهینامه از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه هستند.

معایب:

- ارزش تغذیه ای و یا طعم غذاها را مورد سنجش قرار نمی دهد.

- برای اجرای بیشتر تغییرات بازه ای طولانی لازم خواهد بود.

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: